iPhonen halpa akkuvaihtokampanja yllätti Applenkin

iPhonen halpa akkuvaihtokampanja yllätti Applenkin
Apple tarjosi viime vuoden aikana asiakkailleen mahdollisuuden päivittää vanhan iPhonen akun uuteen huokeaan hintaan reilu vuosi sitten nousseen porun myötä. Akun vaihdon hintaa laskettiin viime vuoden ajaksi normaalista 79 dollarista 29 dollariin.

Alennetun hinnan piiriin kuului iPhone 6 sekä tätä uudemmat mallit jos niiden akut temppuilivat. Temppuiluksi voidaan laskea esimerkiksi akun kapasiteetin aleneminen, jonka takia puhelinta pitää ladata useita kertoja päivän aikana. Akun kapasiteettin alenee luonnollisesti normaalissa käytössä, mutta joissain tapauksissa kuluminen on voinut olla häiritsevän suurta.Näiden ongelmien korjaamiseksi Apple lupasi vaihtaa akun uuteen.

Apple arvioi hiljattain annetussa tulosvaroituksessa, että akkuvaihtokampanja saattoi vähentää iPhonien myyntiä viime vuonna. Edullisesti saatu uuden akun takia ihmisillä ei ollut syytä hankkia uutta iPhonea. Daring Fireballin mukaan akkuvaihtokampanjan aikana vaihdettiin yhteensä 11 miljoonan iPhonen akut. Normaalisti akkuja vaihdetaan 1–2 miljoonaa kappaletta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. tammikuuta, 2019 14:29
Tägit
Apple iPhone 6s Apple iPhone 6 Plus Apple iPhone 6 Apple iPhone X Apple iPhone Xs Max Apple iPhone XS Apple iPhone Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud