5G-verkot avautuivat Suomessa

5G-verkot avautuivat Suomessa
Suomalaiset operaattorit ovat avanneet vuoden vaihtumisen myötä kaupalliset 5G-verkkonsa. Uutta matkapuhelinteknologiaa hyödyntävän verkon taajuushuutokauppa järjestettiin viime syksynä, josta kukin operaattori sai hankittua itselleen tarvittavat taajuudet.

Elisa avasi 5G-verkkonsa Tampereella, Turussa, Jyväskylässä ja Helsingissä. Alkaneen vuoden aikana Elisa aikoo laajentaa verkkoaan uusille paikkakunnille. Ouluun laajentumista ei todennäköisesti tarvitse odotella kovinkaan kauaa, koska alueella sijaitsee paljon tutkimustoimintaa.Telia avasi vuorostaan ensimmäiset 5G-verkkonsa testiluvalla jo syksyllä Helsingissä, Oulussa ja Vantaalla. DNA:n 5G-verkko toimii Helsingissä. DNA:n mukaan se aikoo aloittaa useampia 5G-pilotteja eri puolilla Suomea tämän vuoden aikana.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 3. tammikuuta, 2019 12:16
Tägit
5G DNA Telia Elisa Saunalahti Elisa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • G0lden_Kebab

    Onko tuota liittymää mitään järkeä ostaa vielä pitkään aikaan? Ei todellakaan ole, hyvä jos nopea 4G verkko vielä peittää mitään kunnolla.

    https://elisa.fi/kuuluvuus/

    Tuolta kun rastittaa vain 2 nopeinta 4G verkkoa on aika karua katseltavaa.

    3.1.2019 18:28 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud