Näyttöön integroidut sormenjälkilukijat tulevat vihdoin

Näyttöön integroidut sormenjälkilukijat tulevat vihdoin
Snapdragon 855:n lisäksi Qualcomm esitteli Snapdragon Summitissä Hawaijilla 3D Sonic Sensor -sormenjälkilukijaa. Ultraääniin perustuvaa sormenjälkilukijaa on demottu jo useiden vuosien ajan, mutta nyt se ilmeisesti alkaa olla siinä kunnossa, että se voidaan kaupallistaa.

Ultraääniin perustuvan sormenjälkilukiteknologian etuna on se, että lukija voidaan piilottaa näytön alle. Tällöin puhelinvalmistajat voivat siirtyä nykyaikaiseen muotoiluun, jossa näyttö kattaa koko etualan, eikä sormenjälkilukijaa tarvitse piilottaa puhelimen takapuolelle. Ultraääni läpäiseen ohuen metalli- ja lasikerroksen ja pystyy tunnistamaan myös hikiset tai likaiset sormenpäät.Qualcommin mukaan sen lukija pystyy jopa seuraamaan verenvirtauksen.

Yhtiön mukaan luvassa on isoja uutisia lukijan kaupallistumisen osalta vuoden 2019 aikana.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. joulukuuta, 2018 10:12
Tägit
biometrinen sensori sormenjälkilukija sormenjälki 3D Sonic Sensor Qualcomm
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud