Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa

Suomalaiset operaattorit odottavaisella kannalla eSIM-liittymien kanssa
Laitteisiin sulautetut SIM-kortit ovat tuttuja etäluettavista mittalaitteista, mutta tekniikka on tuotu kuluttajalaitteisiinkin parin viime vuoden aikana. Telia otti ensimmäisenä operaattorina käyttöön kuluttajamarkkinoille suunnatun eSIM-palvelun, jossa matkapuhelinverkkoyhteyttä voi käyttää ilman fyysisen SIM-kortin asentamista laitteeseen.

Telia lanseerasi eSIM-tuen elokuussa Samsungin Galaxy Watchilla. Syksyllä julkaistut iPhone XS, iPhone XS Max ja iPhone XR sekä uudet iPad Prot (11" ja 12,9") tukevat niin ikään eSIM-teknologiaa. Apple Watch tukee myös eSIM-tekniikkaa, mutta Telian mukaan yhteensopivuutta Telian verkon kanssa ei voida taata. Applen laitteiden kohdalla eSIMin saa käyttöön iOS 12.1 -ohjelmistolla.Helsingin Sanomat tiedusteli muiden operaattoreiden suunnitelmia SIM-kortittomuuden suhteen. Elisan mukaan se haluaa varmistaa ensin teknologian toimivuuden päästä päähän ennen kuin palvelu lanseerataan kuluttajamarkkinoille. Arvioita kuluttajille myytävistä eSIM-liittymistä ei annettu.

DNA:lla eSIM-tekniikkaan suhtaudutaan vielä odottavaisesti. Yhtiö on valmis tarjoamaan eSIM-liittymiä, kunhan tuettujen laitteiden pohja laajenee nykyisestä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. marraskuuta, 2018 15:16
Tägit
Elisa Telia DNA iSIM eSIM
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud