OnePlus jumissa? Näin nollaat / resetoit puhelimesi (OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T, 7, 7 Pro ja muut)

OnePlus jumissa? Näin nollaat / resetoit puhelimesi (OnePlus 3, 3T, 5, 5T, 6, 6T, 7, 7 Pro ja muut)
Toisinaan puhelimet jumittavat aika lailla lopullisen tuntuisesti, niin että virran katkaisu ja takaisin päälle laittaminenkaan ei enää auta mitään. Onneksi puhelimesta ei vielä tämän jälkeen tule paperipainoa, vaan tilanteelle voi tehdä jotain.

Mikäli OnePlus -puhelimesi on jämähtänyt niin, että mitään ei tapahdu ja virtojen katkaisukaan ei auta, voi puhelimelle tehdä ns. hard resetin eli puhelimen nollauksen. Tässä tapauksessa kaikki puhelimen sisältö pyyhkiytyy pois, mutta puhelimen saa kuitenkin otettua takaisin käyttöön.OnePlussan kaikissa malleissa puhelimen nollaus toimii näin:

 1. Pistä puhelin laturiin kiinni
 2. Pidä äänenvoimakkuuden vähennysnäppäintä (volume down) ja puhelimen virtapainiketta pohjassa yhtä aikaa noin 10 - 15 sekunnin ajan, kunnes esiin tulee OnePlussan logo.
 3. Tämän jälkeen puhelimen pitäisi käynnistyä uudelleen ja esiin tulee pienen odottelun jälkeen valikko, josta valitaan käytettävä kieli. Yleensä vaihtoehtoina ovat ainoastaan kiina ja englanti. Valitse englanti, jos haluat seurata ohjeitamme.
 4. Nyt esiin tulee useita vaihtoehtoja, miten toimia. Vaihtoehdot ovat yleensä, hieman puhelimesta riippuen:
  Wipe cache
  Wipe data and cache
  Restore phone settings
 5. Kannattaa kokeilla aivan ensimmäisenä valintaa Wipe cache, sillä tämä valinta säilyttää tietosi ja asetuksesi, jos homma onnistuu.
 6. Tämän jälkeen puhelin käynnistyy uudestaan ja jos homma onnistui, kaikki toimii kuten pitääkin.
 7. Mikäli puhelin ei edelleenkään toimi, tee kuten aiemmin, mutta valitse tällä kertaa Wipe data and cache ja noudata muutoin samoja ohjeita. Tämä palauttaa puhelimen samaan tilaan kuin se oli ostettaessa.


Puhelimet ovat loppujen lopuksi vain pienikokoisia tietokoneita, joten erilaiset ohjelmistossa olevat ongelmat aiheuttavat niille ongelmia, aivan kuten tietokoneillekin. Tämän vuoksi kannattaa huolehtia puhelimen varmuuskopioinnista aika ajoin.

Tämä opas toimii tällaisenaan ainakin seuraavien OnePlus-mallien kanssa:
 • OnePlus 3
 • OnePlus 3T
 • OnePlus 5
 • OnePlus 5T
 • OnePlus 6
 • OnePlus 6T
 • OnePlus 7
 • OnePlus 7 Pro
 • OnePlus 7T
 • OnePlus 7T Pro


Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 9. marraskuuta, 2018 10:59
Tägit
OnePlus 7 Pro OnePlus 7 Android opas miniopas OnePlus 6T OnePlus 6 OnePlus 5T OnePlus 5 OnePlus 3T OnePlus 3 OnePlus
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy