Androidiin tulossa tuki taittuville puhelimille

Androidiin tulossa tuki taittuville puhelimille
Samsung paljasti eilen Infinity Flex -näytöllä varustetun puhelinprototyypin, jonka erityispiirteenä on siis lompakkomaisesti taittuva näyttö. Laitteessa on käytännössä kaksi erillistä näyttöä: taittuva näyttö on 7,3-tuumainen ja taitetussa tilassa puhelimen kannessa on toinen näyttö.

Samaan aikaan Samsungin paljastuksen kanssa Google kertoi aikeistaan tukea uutta laitetyyppiä Androidissa järjestelmätasolla. Googlen ohjelmistopanostusten ansiosta puhelinvalmistajien ei tarvitse itse modifioida ohjelmistoa omille laitteilleen sopiviksi, vaan käyttökokemus saadaan pidettyä samanlaisella puhelinbrändistä riippumatta.

Googlen näkemyksen mukaan tällä tavoin vältytään turhalta fragmentoitumiselta. Tällä hetkellä Googlella ei ole annettavana mitään oikeaa uutta rajapintaa, vaan yhtiö tyytyy toistaiseksi vain suosittelemaan nykyisten ominaisuuksien hyödyntämistä. Google tekee kuitenkin läheistä yhteistyötä Samsungin kanssa, joten eiköhän ensi vuonna tule jotakin uutta tälläkin rintamalla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. marraskuuta, 2018 9:37
Tägit
Google Android
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy