Tuomari lausuu – Qualcommin pitää avata patentit kilpailijoille

Tuomari lausuu – Qualcommin pitää avata patentit kilpailijoille
Yhdysvaltain liittovaltion tuomari Lucy Koh on ennakoivassa tuomiossaan määrännyt Qualcommin lisensoimaan joitain sen patentteja kilpailijoilleen. Päätös annettiin Yhdysvalloissa kuluttajansuojaa valvovan FTC:n ja Qualcommin välisessä oikeusriidassa.

Oikeutta tapauksessa on käyty vuoden 2017 alussa ja varsinainen oikeusistunto asiassa käydään vasta ensi vuonna. Lisensoitavat teknologiat liittyvät matkapuhelinverkkoteknologiaan ja modeemeihin, joissa Qualcomm on teknologinen markkinajohtaja. FTC ja Qualcomm yrittivät hakea päätökselle lykkäystä, sillä osapuolet yrittävät sopia asiaa oikeuden ulkopuolella.

Tuomari ei suostunut lykkäämään päätöstään. Jää nähtäväksi miten tuomarin lausunto vaikuttaa sopimusneuvotteluihin. Mikäli tuomarin näkemys jää voimaan, on Qualcommin pakko lisensoida teknologioitaan esimerkiksi Intelille, joka kaappasi Qualcommilta Applen modeemitoimittajan roolin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. marraskuuta, 2018 11:47
Tägit
modeemi Apple Intel Qualcomm
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy