Samsungilta hurja julkistus älypuhelimien kameroihin – 48 megapikselin kenno

Samsungilta hurja julkistus älypuhelimien kameroihin – 48 megapikselin kenno
Galaxy S10:n kamera saattaa yllättää suuren yleisön perinpohjaisesti, sillä yhtiö on juuri esitellyt 48 ja 32 megapikselin Isocell Bright GM1- ja Isocell Bright GD1 -kennot mobiililaitteisiin.

Hurjiin pikselimääriin on päästy pienentämällä kennojen yksittäisten pikseleiden kokoa 0,8 mikroniin. Perinteisen kaavan mukaan pikselin pienempi fyysinen koko on sama asia kuin alhaisempi valoherkkyys ja sitä kautta kohinan määrä kasvaa kuvissa. Tämä kaava pätee uusiinkin kennoihin, mutta mikäli päättää kuvata alhaisemmilla resoluutioilla – kuten 12 ja 8 megapikselillä – valoherkkyyskin kasvaa nelinkertaiseksi Tetracell-teknologian ansiosta.Samsungin mukaan uudet kennot tarjoavat laitesuunnittelijoille uusia vaihtoehtoja monikennosten kamerajärjestelmien suunnitteluun.

Isocell Bright GD1 -kennoon on lisätty myös tuki reaaliaikaiselle HDR-kuvaamiselle. Kennot tukevat myös gyroskooppipohjaista elektronista kuvanvakausta.

Kennojen tuotanto alkaa vuoden loppuun mennessä. Voi siis olla, että Samsung päätyy käyttämään kennoja ensi keväänä julkistettavissa Galaxy S10 -malleissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. marraskuuta, 2018 8:28
Tägit
Samsung ISOCELL Plus ISOCELL
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • arivesa

    Vastaus kysymykseen,jota kukaan ei ole esittänyt? Kaikiltahan tuo on toistaiseksi puuttunutkin!

    Wanha väittämä kuitenkin on,että kaikkea mikä on tehtävissä ei ehkä pitäisikään tehdä. Nähtäväksi jää arjen hyöty. If any?

    8.11.2018 00:45 #1

© 2019 AfterDawn Oy