Apple aloittaa iOS 12.1 jakelun tänään – mukana yli 70 uutta emojia!

Apple aloittaa iOS 12.1 jakelun tänään – mukana yli 70 uutta emojia!
Apple julkisti aloittavansa iOS 12.1 päivityksen jakamisen iPhoneille ja iPadeille tänään 30.10. Päivityksen mukana tulee uusia ominaisuuksia, kuten FaceTimen ryhmäpuhelut, dual-SIM -tuki uusille iPhoneille, yli 70 uutta emojia sekä korjaus etukameran selfieongelmaan.

Kesäkuussa Apple julkaisi kehittäjäkonferenssi WWDC:ssä FaceTimen ryhmäpuhelut, jotka tukevat jopa 32 käyttäjää samanaikaisesti. Ominaisuuden piti alun perin tulla jo iOS 12 julkaisun yhteydessä, mutta Apple siirsi sen myöhemmin julkaistavaksi vasta 12.1 päivityksen yhteydessä. Mukaan on saatu myös uusia ominaisuuksia myöhästyneen julkaisun ansiosta. Ryhmäpuhelun aikana Facetime tunnistaa automaattisesti keskustelun aktiivisen osallistujan ja tuo sen käyttäjän ruudun eteen. Puhelun aikana käyttäjän on myös mahdollista valita manuaalisesti kenet haluaa nähdä keskustelun keskipisteessä. Puhelut ovat Applen mukaan myös salattu.

Päivityksen myötä Applen uusilla puhelimilla on mahdollista käyttää kahta liittymää samanaikaisesti. Toista liittymää perinteisesti Nano-SIM -kortilla ja toista iPhonessa olevalla eSIMillä. Ominaisuus ei kuitenkaan ole vielä saatavilla Suomessa huolimatta siitä, että esimerkiksi Telialla on myynnissä myös eSIM-liittymä.

Apple myös vahvisti jo aikaisemmin, että päivityksessä tulee korjaus ns. beautygateen, jossa etukamera silotteli turhan paljon selfieitä ja sai ihon näyttämään luonnottoman sileältä. Apple kertoi säätäneensä SMartHDR -ominaisuuden algoritmia niin, että selfiet näyttävät jatkossa luonnollisemmilta.

Lisäksi päivityksen mukana Apple tuo jälleen lisää emojeita käyttäjille. iOS 12.1 sisältää yli 70 uutta emojia, esimerkiksi ääretön-merkin, salaatti-emojin sekä jäätyneet kasvot. Myöhemmin tänään Applen odotetaan julkaisevan uudet iPad Prot sekä uuden MacBook Airin.

EDIT 12.49: Korjattu otsikkoon ja ensimmäiseen kappaleeseen Applen aloittavan päivityksen jakelun tänään, ei aloittaneen.

Kirjoittaja: Jami Virtanen @ 30. lokakuuta, 2018 12:41
Tägit
Apple iOS iOS 12.1
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy