DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet

DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet kasvavat parhaimmillaan gigabittiin sekunnissa.

Elisa on jo aiemmin kertonut päivittävänsä verkkoaan 5G-yhteensopivaksi. Päivityksiä on tehty muun muassa Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Jyväskylässä. Yhtiö kertoi myös päivittäneensä Seinäjoen alueen 4G-verkkoa nopeammaksi ja lisäämällä siihen 5G-valmiuksia.5G-taajuudet huutokaupattiin Telialle, DNA:lle ja Elisalle tänä syksynä. Taajuuksien käyttö kaupallisissa 5G-verkoissa tulee mahdolliseksi vuoden 2019 ensimmäisenä päivänä.

DNA:lla uskotaan kuitenkin, että 4G-verkko tulee olemaan sen asiakaskunnalle erittäin tärkeä vielä vuosien ajan. Tärkein syy 4G:n pitkäikäisyydelle on siinä, että verkko on rakennettu matalien taajuuksien varaan, jolloin verkko myös palvelee suuria alueita. 5G-verkko tullaan vuorostaan rakentamaan huomattavasti suuremmilla taajuuksilla, jolloin laajojen ja kattavien peittoalueiden rakentaminen on kalliimpaa. Tästä syystä 5G-verkko jäänee pitkäksi aikaa paikalliseksi teknologiaksi, painottuen suurten kaupunkien keskustoihin.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 15. lokakuuta, 2018 11:21
Tägit
4G 5G Elisa Saunalahti Elisa DNA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud