Google Chrome lopettaa toimimasta 32 miljoonalla Android-laitteella

Google Chrome lopettaa toimimasta 32 miljoonalla Android-laitteella
Arviolta 32 miljoonaa Android-laitetta jää jatkossa ilman Googlen verkkoselainta, Chromea. Hiljattain tehty päivitys Chromen lähdekoodiin paljastaa, että Google on muuttanut selaimen alimman Android -version aiemmasta Android 4.1:stä Android 4.4:een.

Android 4.1 eli tuttavallisemmin Android Jelly Bean julkaistiin vuonna 2012 ja sitä käyttäviä laitteita on arvioiden mukaan n. 3,2 prosenttia kaikista käytössä olevista Android-laitteista. Jelly Bean päivittyi sittemmin vielä pari kertaa, mutta nyt Chromen käyttöön vaadittava versio, Android KitKat (eli Android 4.4), julkaistiin jo vuoden 2013 syksyllä.

Maailmassa arvioidaan olevan noin miljardi Androidia käyttävää laitetta aktiivisessa käytössä. Joten tästä luvusta nopeasti laskettuna, noin 32 miljoonaa laitetta tulee pärjäämään jatkossa ilman Chrome-selainta.

Sitä, milloin muutos tulee voimaan eli Chrome vaatii toimiakseen Android KitKatin, ei vielä tiedetä. Aiheesta uutisoi alunperin XDA.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 8. lokakuuta, 2018 15:44
Tägit
Google Chrome Android 4.4 KitKat Android 4.1 Android
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • user_org (vahvistamaton)

    Tarkoittaako uutinen sitä että Chrome pakko päivittyy ja lukittuu toimimattomaksi, vai onko vanhoissa jokin servei kytkös mistä kysyy Googlelta luvan saako toimia ?

    8.10.2018 19:27 #1

© 2019 AfterDawn Oy