Tällainen on iPhone Xr - "se halvempi iPhone"

Petteri Pyyny

Tällainen on iPhone Xr - se halvempi iPhone
Apple julkaisi tänään iPhone Xs ja iPhone Xs Max -puhelimet, mutta näiden rinnalle julkaistiin myös selkeästi halvempi sisarmalli, iPhone Xr.

iPhone Xr asettuu ruudun kooltaan kahden sisarmallinsa väliin: näytön koko on 6,1 tuumaa (iPhone Xs: 5,8 tuumaa, iPhone Xs Max: 6,5 tuumaa). Näyttö on toteutettu LCD-teknologialla, kun kalliimmat sisarmallit käyttävät OLED-näyttöjä. Toki Apple kehuu esittelyssään sitä, että näyttö on paras LCD-näyttö maailmassa ja kutsuu näyttöä Liquid Retina -nimellä. Näytön tarkkuus on 1792 x 828 pikseliä (326ppi). Näytössä ei ole kalliimpien mallin 3D Touch -tekniikkaa.



Merkittävä ero syntyy myös kameran suhteen - kalliimmat sisarmallit käyttävät kahta takakameraa, mutta Xr:ssä käytössä on yksi 12 megapikselin takakamera, josta löytyy myös optinen kuvanvakain (OIS). Etukamerana toimii Applen TrueDepth -kamera, sama joka Xs:ssäkin on. Xr:n runko on valmistettu alumiinista. Vedenkestävyys Xr:lle on IP67 -tasoa. Värivalikoima sisältää kuusi eri värisävyä, joista valita, mukana on mm. kokonaan punainen malli.



Prosessorina iPhone Xr:ssä on sama A12 Bionic -prosessori kuin Xs -malleissakin. Akkukestoa Xr:ssä on 1,5 tuntia enemmän kuin iPhone 8 Plus-mallissa.



Tallennustilavaihtoehtoja tulee tarjolle kolme: 64, 128 ja 256 gigatavua. Eli Xs:n puolen teratavun (512GB) tallennustilan vaihtoehtoa ei tule Xr:ään lainkaan. Xr, kuten Xs:kin, tukee myös Dual SIM-käyttöä tuettujen operaattoreiden verkoissa.

Halvimman, 64 gigatavun tallennustilalla varustetun iPhone Xr:n hinta on Yhdysvalloissa 749 dollaria (644 euroa) ja se tulee myyntiin lokakuussa, myös Suomessa. Ennakkotilaukset alkavat 19. lokakuuta ja kauppoihin Xr:ää saadaan viikkoa myöhemmin, 26. lokakuuta. Samat saatavuusaikataulut koskevat myös Suomea. Uusien iPhonien Suomi-hinnat löytyvät toisesta uutisestamme.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.