Elisa siirtää puhelut 4G-verkkoon

Elisa siirtää puhelut 4G-verkkoon
Teleoperaattori Elisan tarjoamat WiFi-puhelut tulevat syksyn aikana mahdolliseksi isolle osalle Elisan kuluttaja-asiakkaista. Samalla Elisa siirtää suuren osan kuluttaja-asiakkaidensa puheluista 4G-verkkoon.
Käyttäjille muutos tarkoittaa sitä, että puhelut yhdistyvät aiempaa nopeammin ja äänenlaatu paranee. Myös sisäkuuluvuusongelmat ovat historiaa yhä useammalle.

WiFi-puhelut ohjaavat puheliikenteen langattoman WiFi-verkon kautta, jolloin esimerkiksi jos kotona tai työpaikalla on sisäkuuluvuusongelmia, puheluiden laatu paranee, kun käytettävissä on kodin oma langaton verkko. Kuuluvuusongelmista kärsivät monet kivitaloissa ja uusissa energiatehokkaissa taloissa asuvat. Elisa oli ensimmäinen operaattori Suomessa, joka toi WiFi-puhelut asiakkaidensa käyttöön vuonna 2016. Tähän saakka teknologiaa hyödyntäviä puhelinmalleja on ollut vain vähän ja palvelu on pitänyt aktivoida erikseen.– Nyt malleja on tullut runsaasti lisää ja siksi teemme asiakkaidemme liittymiin automaattisen päivityksen, jonka myötä asiakas voi ottaa WiFi-puhelut käyttöön oman puhelimensa asetuksista. Näin varmistamme, että tämä erittäin hyödyllinen ja lisämaksuton palvelu on varmasti mahdollisimman monen ulottuvilla, Elisan henkilöasiakasyksikön liittymäliiketoiminnan johtaja Jan Virkki kertoo. Asiakkaiden matkapuhelimen käyttöön päivitys ei aiheuta muutoksia.

– Puhelimen käyttöähän nämä palvelut eivät muuta mitenkään, puhelut soitetaan ja vastaanotetaan matkapuhelimella aivan kuten tähänkin saakka, Virkki muistuttaa.

Samalla iso osa Elisan kuluttaja-asiakkaiden puheluista siirretään 4G-verkkoon. 4G-puheluiden, eli ns. VoLTE-puheluiden, avulla asiakkaiden puhelut yhdistyvät aiempaa nopeammin, äänenlaatu paranee ja puhelun aikana voi surffata netissä 4G-verkon nopeuksilla. Myös tämä muutos tulee asiakkaille automaattisesti, eikä se vaadi muutoksia puhelimen asetuksissa, edellyttäen että käytössä on palvelua tukeva puhelin.Kirjoittaja: Jami Virtanen @ 11. syyskuuta, 2018 12:05
Tägit
wifi-puhelut 4G Elisa
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • Jabi@ (vahvistamaton)

  Jassoo!

  Eli 3G-puhelimen omistajan on vaidettava operaattoria.
  Onpa kiva homma!

  Kiitos nopeista yhteyksistä vanhuksille/vanhan puhelimen omistajille.

  11.9.2018 17:27 #1

 • Taeco

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jabi@: Jassoo!

  Eli 3G-puhelimen omistajan on vaidettava operaattoria.
  Onpa kiva homma!

  Kiitos nopeista yhteyksistä vanhuksille/vanhan puhelimen omistajille.
  Miksi? Eikö ne puhelut toimi sulla aivan kuten ennenkin, kun kerta laitteesi ei uutta systeemiä tue?

  Lainaus: Myös tämä muutos tulee asiakkaille automaattisesti, eikä se vaadi muutoksia puhelimen asetuksissa, edellyttäen että käytössä on palvelua tukeva puhelin.
  Eli siis se ei tule automaattisesti käyttöön sinulla, koska laitteesi ei sitä tue.

  11.9.2018 17:59 #2

 • Ex-Lissu (vahvistamaton)

  Eli Elisan puhelut alkaa pätkimään entisestään, kun puhelin alkaa enemmän hyppimään ja arpomaan verkkojen välillä. Tekisivät edes jotain joskus oikein.

  12.9.2018 08:04 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ex-Lissu: Eli Elisan puhelut alkaa pätkimään entisestään, kun puhelin alkaa enemmän hyppimään ja arpomaan verkkojen välillä. Tekisivät edes jotain joskus oikein. Päinvastoin, puhelun tullessa voidaan olla 4G verkossa ja puhelun aikana toimii mm data paremmin. Samoin Wifi puhelut on suuri helpotus huonoon sisäkuuluvuuteen (ja monesti jo 4G puhe voi auttaa).
  Kummatkin erittäin hyviä ja pitkään odotettuja asioita.

  Jos yksittäisellä käyttäjällä ongelmia, niin hän voi puhelimen astuksista valita hänelle vakaamman, ja esim ulkomailla Wifi puhelut kannattaa miettiä mikä valinta on optimi.

  12.9.2018 09:55 #4

 • arivesa

  Operaattorit TARJOAA uusiakin palveluita, ei se ole keneltäkään pois.
  Jos kapula on vanha tai uudistukselle ei ole käyttöä, muille silti on.
  Jotkut pitää ongelmana kun jokin kehittyy? Ja kai sitäkin että ei?

  18.9.2018 21:48 #5

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud