Fortniten Android-sovellus oli menestys – Kerännyt yli 15 miljoonaa latausta

Manu Pitkänen

Fortniten Android-sovellus oli menestys – Kerännyt yli 15 miljoonaa latausta
Epic Games teki poikkeuksellisen rohkean päätöksen julkaisemalla Fortnite-pelinsä Google Playn ulkopuolella. Vaikka peli ohittikin Googlen sovelluskaupan, on sen vetovoima riittänyt keräämään kolmen viikon aikana peräti 23 miljoonaa beta-testaajaa ja 15 miljoonaa APK-latausta.

Fortniten Android-versio esiteltiin elokuun 9. päivänä Samsungin Galaxy Note9 -julkistuksen yhteydessä. Epic Games julkaisi tilaisuuden jälkeen Fortniten latausohjelman Galaxy Apps -kaupassa, mitä kautta pääsi lataamaan puhelimeensa itse peliä. Rajoitetusta yleisöstä ja hankalasta asennusprosessista huolimatta Fortnite on päässy hyviin latausmääriin lyhyessä ajassa.

Epic Gamesin motivaattorina Google Playn ohittamisessa oli tietysti raha. Ohittamalla Googlen sovelluskaupan, Epic Gamesin ei tarvitse maksaa Googlelle 30 prosentin osuutta pelin kautta tehdyistä ostoista.

Google Playn hyvänä puolena on kuitenkin se, että Internet-jätti on sitoutunut pitämään kauppapaikan puhtaana. Google Playstä voi siis ladata ohjelmia ja pelejä turvallisin mielin, mikä ei taas päde jos asennuslähde on ulkopuolinen sivusto. Epic Games ymmärtää ongelman, minkä takia se on panostanut feikkisivustojen ja haittaohjelmien torjuntaan. Pelistudio on toistaiseksi tunnistanut 47 luvatonta "Fortnite for Android" -sivustoa, joiden taustalla on mitä ilmeisimmin samat tahot.



Fortniten asentaminen Androidiin vaatii APK-tiedoston lataamisen ja sen käsin asentamisen. Ohjeet tähän löytyvät meiltä:

Näin asennat APK-tiedoston Androidiin


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.