Vihdoin myös Suomessa – eSIM korvaa SIM-kortit

Vihdoin myös Suomessa – eSIM korvaa SIM-kortit
Samsungin eilen esittelemä Galaxy Watch -älykello sisältää tuen eSIM-teknologialle eli kelloon on sisäänrakennettu piiri, joka kykenee tunnistamaan käyttäjän matkapuhelinliittymäoikeudet. Teknologian ansiosta irrotettavista SIM-korteista tulee turhia.

4G-yhteydet sisältävän kellon eSIM-ratkaisua lupaa tukea suomalaisista teleoperaattoreista ainakin Telia. Sisäänrakennetulla SIM-kortilla on muutamia etuja, kuten se, että laitteista voidaan suunnitella integroidumpia eli pienempiä ja vesitiiviimpiä. Joku voi nähdä asiassa myös ekologisia piirteitä kun tarve muovisille SIM-korteille ja niiden kuljettamiselle vähenee.

Lisäksi laitteen käyttämään liittymää voi vaihtaa digitaalisesti ilman kortin vaihtamista. Operaattoreiden ja liittymien kilpailuttaminen on helpompaa, kun kynnys vaihtaa operaattoria on SIM-kortittomuuden ansiosta vaivatonta.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. elokuuta, 2018 13:48
Tägit
Älykello Samsung
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Jes, saa vihdoin käyttää uutta applewatchiakin suomessa koska sekin vaatii E-simin.

  11.8.2018 18:31 #1

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Jes, saa vihdoin käyttää uutta applewatchiakin suomessa koska sekin vaatii E-simin.
  Mainoksessa annettiin ymmärtää ensin vain tuo Galaxy Watch, ei mainintaa vanhemmista malleista tai muista valmistajista.

  Lopussa tosin annettiin ymmärtää speksin mukaisia muita markkinoille tulevia voidaan käyttää operaattorin verkossa.

  Perinteisesti operaattorien tiedotteet ympäripyöreitä, joista ei ota otetta rajoitetaanko vai ei, ja jos ei rajoiteta niin onko jotain valmistaja maahantuoja miinoja.

  Aivan uusi juttu eSIM ei tuolle operaattorille.

  12.8.2018 11:06 #2

© 2019 AfterDawn Oy