Etsitkö koululaiselle halpaa puhelinta? Tässä on alle sadan euron vaihtoehdot

3
Manu Pitkänen

Etsitkö koululaiselle halpaa puhelinta? Tässä on alle sadan euron vaihtoehdot
Elokuun alku on pelottavan lähellä ja opintie uusilla ekaluokkalaisilla aivan pian. Viestintää reppuselkäiseen päin on jo ehkä mietitty ja nyt kannattaa ehkä jo tehdä ostopäätöksiä. Halpaa, noin sadan euron tai halvempaa puhelinta hakiessa kannattaa miettiä erityisen tarkkaan mitä ominaisuuksia puhelimelta oikein haluaa.

Kalliimmissa puhelimissa on ominaisuuksia joka lähtöön, mutta hintahaitarin alapäässä ominaisuuksien määrä putoaa ja sitä kautta laitteen käyttömahdollisuudet kapenevat. Luonnollisestikaan kovin edistyksellistä laitetta on turha odottaa satasella, mutta sillä saa varmasti koululaisen tarpeisiin sopivan puhelimen.

Prioriteetti numero yksi koululaisen ensimmäistä puhelinta hankittaessa on laitteen helppokäyttöisyys. Säästät omaa aikaasi kun perustoimintojen opettamiseen ei kulu turhan paljoa aikaa. Ongelmatilanteiden tultua kohdalle, asiat saadaan ratkaistua vaivattomammin helppokäyttöisen puhelimen avulla. Tässä mielessä fyysisillä painikkeilla varustettu puhelin voi olla hyvä ostos, vaikka nykyajan nuoriso hallitseekin jo kosketusnäytöt. Vanhempien numerot kannattaa tallentaa puhelimeen ensimmäisenä.



Toinen huomiota ansaitseva ominaisuus on akkukesto. Puhelimesta ei ole iloa jos sen akku loppuu kesken koulupäivän. Ongelmatilanteiden kohtaamista voi helpottaa sekin, että puhelimesta löytyy GPS-tuki.

Jos puhelimen halutaan kykenevän suorittamaan yleisimpiä mobiilipelejä, kuten vaikkapa Pokemon Gota, tarvitaan taskuun tehokkaampaa ja sitä kautta kalliimpaa puhelinta. Kannattaa tällöin valmistautua pulittamaan puhelimesta noin 130–150 euroa.

Elektroniikkakauppojen valikoimien lisäksi kannattaa muistaa nettikirppikset: sieltä saa päteviä entisten aikojen edistyneempiä puhelimia todella huokeaan hintaan.

Tutustu myös Puhelinvertailu.comin muihin listauksiin:


Nokia 3310, noin 38 euroa



Nokia 8110 4G, noin 79 euroa



Honor 6A, noin 89 euroa




Nokia 1, noin 99 euroa



Moto C Plus, noin 99 euroa



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

WinLix
WinLix

1

Nokia ja Moto ovat noista käytännössä parhaita älypuhelinten puolelta. Molemmissa puhdas alusta eli ei mitään turhaa roinaa mukana elikkä nopeampia käyttää.

Vastaa
oxygenol
oxygenol

2

Jännää kun jutussa sanotaan Moto C plussan olevan n.99€, mutta alempana olevassa mainoksessa (kännyköiden hintavertailu) on hinta 110€-139€. Jos tarjouksia huomioidaan tässä "artikkelissa" niin miksi ei ole gigantin/powerin/yms tarjouksia? Omalle muksulle lähti nokia 5 puhelin kun sai 109€ tarjouksesta, huonompaa ei kannata edes harkita ostavansa.

Vastaa
kuosa3
kuosa3

3

Parempaa saa, jos on jaksanut odottaa. Moto 5G irtoaa tällä hetkellä (ainakin Elisasta?)99€ 3 gigan keskusmuistilla + 16g muistia, muistikortilla lisää (muut specsit saa ite kuuklata). Vajaassa vuodessa on uutena 199 egen kapulan hinnasta tippunut puolet pois.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.