Googlen hakukonepomo lähti – Tätä hän tekee nyt Applella

Googlen hakukonepomo lähti – Tätä hän tekee nyt Applella
Keväällä kuultiin hurjia uutisia, kun Googlen haku- ja tekoälyteknologian kehityksestä vastannut johtaja John Giannandrea jätti nettijätin ja siirtyi hieman etelämpänä päämajaansa pitävän Applen leiriin.

Giannandrean tehtävänkuva ei ole ollut tarkalleen tiedossa, mutta perustellusta syystä töiden voitiin kuvitella liittyvän tavalla tai toisella tekoälyyn. Ja näin myös onkin, sillä Applen verkkosivuille lisätyn henkilökuvan mukaan Giannandrea johtaa koneoppimiseen liittyvää tutkimusta sekä vastaa tekoälystrategiasta. Näiden kahden osa-alueen luontaisena osana hänen kontolleen on annettu myös Siri-puheavustaja.

Koska Apple ei hanki erityisen aktiivisesti tietoa asiakkaistaan ja heidän tavoistaan käyttää puhelinta, on Applen mahdollisuudet hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista rajallisemmat kuin vaikkapa Facebookilla tai Googlella, joiden koko liiketoiminta perustuu käyttäjien seurantaan ja analysointiin. Giannandrean avulla Apple toivonnee saavansa edellä mainittujen yhtiöiden etumatkaa kiinni.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. heinäkuuta, 2018 17:25
Tägit
iOS 12 iOS Apple iPhone 8 Plus Apple iPhone 8 Apple iPhone X Google Apple koneoppiminen tekoäly
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy