Apple kääntää Intelille selän – Vaihtaa taas modeemitoimittajaa?

Apple kääntää Intelille selän – Vaihtaa taas modeemitoimittajaa?
Israelilaisen Calcalistin tietojen mukaan Apple on ilmoittanut puolijohdejätti Intelille, ettei se aio enää käyttää iPhoneissa Intelin 5G-modeemeja vuoden 2020 jälkeen. Julkisuudelle yhtiöt eivät suostu kommentoimaan tietoja.

Viidennen sukupolven matkapuhelinteknologian piti olla Intelille tuhannen taalan iskupaikka, jolla se pääsisi mukaan mobiilibisnekseen ja pystyisi haastamaan väkevämmin mobiilipiirimarkkinoita hallitsevan Qualcommin. Intel resurssoi iPhonen modeemikehitystiimiä, sillä Applesta oli määrä tulla pääasiakas uusille 5G-modeemeille. Ajatuksena oli, että Apple haluaa eroon Qualcommin piireistä.

Calcalistin lähteissä ei kerrota mitä Apple on suunnitellut Intelin 5G-modeemien tilalle. Palaako Apple takisin Qualcommin asiakkaaksi, tilataanko modeemit MediaTekiltä vai onko Apple jopa kehittänyt oman 5G-modeemin? Vastaukset kysymyksiin saadaan viimeistään vuonna 2020, mikäli Calcalistin tiedot pitävät paikkansa. Sivusto kuitenkin kertoi Intelin tavoittelevan pääsyä Applen vuoden 2022 tuotteiden komponenttitoimittajaksi, joten ilmeisesti Apple ei ole luonut omaa modeemia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 6. heinäkuuta, 2018 6:29
Tägit
Apple iPhone Apple 5G NR Intel XMM 8000 5G modeemi Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2019 AfterDawn Oy