Apple Watchin painikkeet katoamassa? Mutta sitä ennen luvassa uusia nappuloita

Apple Watchin painikkeet katoamassa? Mutta sitä ennen luvassa uusia nappuloita
Mekaanisista painikkeista ei oikein pidetä Applen suunnitteluosastolla. Vaikka ne antavat erinomaisen tuntuman, niin niillä on useita heikkouksia elektronisissa laitteissa. Fast Companyn mukaan Apple aikoisi muuttaa Watch-älykellon painikkeet kosketusherkiksi, jolloin niitä ei tarvitsisi eikä edes voisi painaa.

Mekaanisten painikkeiden heikkous on niiden vaatima tila hyvin pieniksi ahdatuissa laitteissa, mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että laitteeseen voidaan mahduttaa pienempi akku. Pienempi akku taas tarkoittaa pienempää akkukestoa, mikä harvoin on laitteen käyttäjien toivoma piirre. Lisäksi mekaaniset painikkeet sisältävät aukkoja, joita on hankala pitää vesi- ja pölytiiviinä.Fast Companyn mukaan tulevassa Apple Watchissa olisi esimerkiksi kruunu, jota ei voisi lainkaan painaa. Sen sijaan kruunua voi hellästi koskettaa. Lisäksi kelloon saattaa olla tulossa muitakin kosketusalueita / painikkeita, joita voitaisiin hyödyntää biometrisessa mittauksessa. Esimerkiksi sydämen rytmiä voitaisiin seurata usean painikkeen mahdollistaman usean kosketuspinnan kautta.

Sivuston lähteiden mukaan Applen teollisen muotoilun yksikön tavoitteena on kuitenkin kehittää kello, jossa ei olisi lainkaan painikkeita. Tähän samaan tavoitteeseen on pyritty esimerkiksi iPhone X:n kohdalla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. kesäkuuta, 2018 21:10
Tägit
Älykello Apple Watch Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • mcmopo

    Lainaus: mikä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että laitteeseen voidaan mahduttaa pienempi akku. Milloinkas jostain saatu tila on mennyt akkuun? Eiköhän laitteista tehdä pienempia jopa käytettävyyden kustannuksella.

    10.6.2018 21:45 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud