Varastiko Apple erään start upin logon?

Varastiko Apple erään start upin logon?
Apple esitteli alkuviikolla iOS 12:n ja sen sisältämät uudet ominaisuudet. Samassa yhteydessä Apple esitteli Siri Shortcuts -nimisen sovelluksen, jonka avulla voi automatisoida tiettyjä usein käytettyjä tehtäviä, jolloin samojen askareiden manuaaliseen tekemiseen ei mene turhaan aikaa.

WWDC:n avajaisesityksessä Siri Shortcutsia visualisoitiin näyttävällä logolla, joka on pienen Shift-teknologiayrityksen mukaan varastettu heiltä. Tai jos ei nyt suoranaisesti varastettu, niin ainakin sen muotokieli on samankaltainen. Shift kokee Applen loukanneen sen immateriaalioikeuksia siinä määrin, että yhtiö vaatii 200 000 dollarin korvausta. Rahasumma vastaa niitä kuluja, jotka syntyvät yhtiön brändin uudistamisesta.

Logoissa voidaan nähdä samankaltaisuuksia, mutta visuaalinen ilme kuitenkin poikkea siinä määrin, että sekaantumisen vaaraa tuskin on. Voikin olla, että Shift näki tässä tilaisuuden hankkia mediahuomiota itselleen ja näkyvyyttä yhtiölle. Kovin moni tuskin on aiemmin kuullutkaan Shift-nimisestä yhtiöstä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 8. kesäkuuta, 2018 7:00
Tägit
WWDC Apple iOS 12 Siri
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • jkij

  Aple on varastanut kaiken.
  Ei yhtään omaa innovaatiota ikinä.

  8.6.2018 20:52 #1

 • mcmopo

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jkij: Aple on varastanut kaiken.
  Ei yhtään omaa innovaatiota ikinä.
  Ei se nyt ihan kaikkea ole varastanut. Suurimman osan se nykyään ostaa. Aika moni pienempi firma on hävitetty innovaatioidensa kanssa kun applen kassa on laulanut. Tiedä sitten onko tämä hyvä vai huono juttu kun moni asia olisi jäänyt historiaan jos apple ei olisi niitä esille nostanut. Siinä olen kyllä samaa mieltä että apple on varastanut... ja paljon.

  11.6.2018 22:38 #2

 • Jonahan

  Tässä kyllä haisee julkisuuden ostaminen. Startup, josta kukaan ei ole kuullutkaan uhkailee täysin tekaistulla oikeusjutulla. Onnea vaan siihen blockchain-bisnekseen, mutta lapsikin näkee, että logot ovat täysin erilaiset.

  20.6.2018 09:32 #3

© 2019 AfterDawn Oy