Uusi Android P -beta julkaistiin – Sovelluskehittäjien testaustyö alkaa nyt

Uusi Android P -beta julkaistiin – Sovelluskehittäjien testaustyö alkaa nyt
Google on julkaissut uuden beta-version myöhemmin tänä vuonna jakeluun tulevasta Android P -käyttöjärjestelmästä. Kyseessä on järjestyksessään toinen beta-versio sekä kolmas ennakkoversio käyttöjärjestelmästä. Ensimmäinen Developer Preview tuli ladattavaksi maaliskuussa ja ensimmäinen beta-versio julkaistiin toukokuussa Google I/O:n aikaan.

Merkityksellistä toisessa beta-versiossa ei ole välttämättä sen sisältämät uudet ominaisuudet, vaan Google on saattanut käyttöjärjestelmän rajapinnat lopulliseen muotoonsa. Näin ollen sovelluskehittäjät pääsevät testaamaan omien tuotosten yhteensopivuutta Android P:n kanssa (API-taso 28). Ohjeet Android P:n virittämiseen sovellustestausta varten löytyvät täältä.
Uusi beta-versio sisältää myös 157 uutta emojia. Joukkoon on tullut myös sukupuolineutraalit perhe- ja pariemojit, joissa sukupuolten ulkoista olemusta on pyritty epämääräistämään.

Android P:n seuraavan ennakkoversion on määrä tulla saataville kesäkuun lopulla ja viimeinen ennakkoversio julkaistaan heinäkuun lopulla. Stabiilin version julkaisu koittaa kolmannen kvartaalin aikana eli käytännössä elo-syyskuun aikana.

Android P:tä voi testata Pixel-puhelimien lisäksi muun muassa Nokia 7 plussalla ja OnePlus 6:lla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 7. kesäkuuta, 2018 6:31
Tägit
Google Android
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • iKnow_ (vahvistamaton)

    Mobiilikäyttiksissäkin aletaan tulemaan siihen pisteeseen, että uudet fiitserit eivät juuri hetkauta keskivertokäyttäjää. Kisa on ohi ja nyt lepuutellaan kunnes joku keksii jotain uutta ja mullistavaa.

    Harmillista on, että tässä hötäkässä isot kasvoivat niin isoiksi, että voivat aina ostaa mahdollisen kilpailijan ulos valtavalla preemiolla. Rahaa on niin paljon, että lupaavia firmoja kannattaa ostaa pois ihan varmuuden vuoksi, sen sijaan että katsotaan tuleeko siitä mitään. Tai sitten kehittää oman version ja pakkosyöttää se omille asiakkailleen.

    7.6.2018 09:44 #1

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud