Applen neljännestuloksen rivien välistä löytyy tiedotteen tärkein tieto

Matti Robinson

Applen neljännestuloksen rivien välistä löytyy tiedotteen tärkein tieto
Apple julkisti neljännestuloksensa eilen ja yllätti useimmat analyytikot ja markkina-arviot. Apple toimitti kaikkiaan noin 52,2 miljoonaa iPhone-puhelinta, joka oli ennakkoarvioita enemmän, mutta raportin yllättävin osuus ei ollut iPhonen myyntimäärät.

Cupertinolaisjätin tuloksesta paljastui myös asioita, joita Apple ei suoranaisesti koskaan kommentoi. Kun katseen kohdistaa myyntimäärien ja liikevaihdon suhteeseen, niin siitä paljastuu karkeasti myytyjen laitteiden keskiarvo.

Tällä mittarilla pystytään arvioimaan jos ei suoranaisesti mallikohtaista myyntiä, niin ainakin niiden suhdetta. Apple tosin antoi pienen vihjeen iPhone X:n myynnistä, sillä Cook kommentoi, että hieman yllättäen jopa heille itselleen iPhone X on onnistunut olemaan myydyin yhtiön älypuhelin joka viikko.

Tätä vahvistaa myös keskihinta, joka oli 728 dollaria, jossa on mukavasti kasvua viime vuoden 655 dollariin. Apple myy älypuhelimia muutaman satasen iPhone SE:stä aina tonnin iPhone X:ään asti, ja keskihinta painottuu entistä enemmän yhtiön kannalta positiivisempaan päähän.





Monet epäilivät, että tonnin puhelin olisi liian kallis ja ihmiset päätyisivät valitsemaan edullisemman iPhone 8:n tai jättämään iPhone-ostokset väliin kokonaan. Tätä vahvistivat useat analyytikot, joiden tiedot komponenttivalmistajilta on syytä kyseenalaistaa.

Näin ei siis ole tapahtunut. Myyntimäärät nousivat viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta 3 prosenttia, liikevaihto 14 prosenttia ja keskihinta 11 prosenttia.

Kasvu ei tietysti ollut yhtä valtaista, erityisesti kappalemääräisessä myynnissä, kuin aiempina vuosina, mutta se on kiinni pitkälti markkinoiden trendistä. Älypuhelinten myyntimäärät ovat hiljattain ensimmäistä kertaa historiassa kääntyneet jopa laskuun.

Vaikuttaa siltä, että Apple onkin onnistunut tekemään juuri oikeita valintoja markkinoiden käänteissä. Ja käynnissä olevalta neljännekseltä Apple odottaa vuoden takaiseen potentiaalisesti vieläkin suurempaa liikevaihdon kasvua.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.