IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa

IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia tarkoitettu yksinkertaisten IoT-laitteiden tarpeisiin.

Etenkin yritysten odotetaan hyödyntävän NB-IoT:n mahdollisuuksia. Verkkoteknologian ansiosta erilaiset sensorit voivat vastaanottaa ja välittää paikallista tietoa Elisan matkapuhelinverkon kautta eteenpäin. Lisäksi NB-IoT mahdollistaa sensoreiden sijoittamisen maan alle, jonne tavanomaiset matkapuhelinyhteydet eivät heikon kuuluvuuden takia yllä.Elisa aloitti NB-IoT-verkon testauksen viime vuoden lokakuussa, jolloin sitä kokeili jätekuljetuspalveluja tarjoava Enevo, asiakastyytyväisyyden mittaukseen erikoistunut HappyOrNot ja Prisma Kangasala. Jatkossa Elisan NB-IoT ratkaisuja voidaan toimittaa kaikkialle Suomeen.

NB-IoT -teknologia kuluttaa hyvin vähän virtaa, joten käytettävien laitteiden akunkesto on pitkä, parhaissa tapauksissa jopa 10 vuotta. Verkkoon kytkettyjen laitteiden tuottamaa tietoa voidaan siirtää entistä tiheämmin ja tarvittaessa jopa reaaliaikaisesti edelleen hyödynnettäväksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 25. huhtikuuta, 2018 10:18
Tägit
operaattorit Elisa Internet of Things 4G NB-IoT
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud