Google vuoti tietoa – Android P ottaa mallia iPhone X:stä

Google vuoti tietoa – Android P ottaa mallia iPhone X:stä
Androidin kehitysblogissa julkaistiin blogikirjoitus, jonka aiheen oli DNS-kyselyiden lähettäminen suojatun TLS-protokollan yli Android P:ssä. Kansainvälisten teknoblogien huomio ei kuitenkaan kiinnittynyt itse aiheeseen, vaan kirjoituksen yhteyteen liitettyyn ruutukaappauskuvaan: se nimittäin paljasti uutta tietoa kehitteillä olevasta Android P -käyttöjärjestelmästä.

Kuvassa näkyy Android P:n uusi navigointipalkki, jossa ei enää ole klassista merkkikolmikkoa (kolmio, ympyrä ja neliö), joiden avulla voi navigoida edelliselle sivulle, kotinäkymään tai avata moniajonäkymä. Edellisen näkymän avaava kolmio-painike on pysynyt paikoillaan, mutta kotinäppäimen ja moniajopainikkeen on kuitenkin korvannut ohut soikio.

Pillerinmuotoinen painike tuo mieleen iPhone X:ssä käytetyn virtuaalisen kotipainikkeen, joka on käytännössä näytön alareunassa oleva pitkä viiva, jota pyyhkäisemällä pääsee aina kotinäkymään. Se miten Android P:n pilleripainike toimii, on edelleen mysteeri, mutta se lienee toiminnoiltaan samankaltainen kuin iPhone X:ssä.

Teknoblogien tartuttua kiinni ruutukaappaukseen, kuvasta rajattiin painike pois. Ilmeisesti kuva paljasti jotakin sellaista, jota ei ollut vielä tarkoitus esitellä.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. huhtikuuta, 2018 9:40
Tägit
Android 9 Pie Android iPhone X Apple iPhone X
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Abcabc375

  Härskiä kopiointia androidilta (taas)

  16.4.2018 14:37 #1

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Härskiä kopiointia androidilta (taas) On! "Pillerinmuotoinen painike" eikä edes tiedetä mitä se tekee. Huikea uutinen ja "somekansa" kohahtaa jälleen (kohahti yksikössä).

  16.4.2018 17:29 #2

© 2019 AfterDawn Oy