Google on ostamassa palan Nokian teknologiaa

Google on ostamassa palan Nokian teknologiaa
Google neuvottelee Nokian lentokonelaajakaistabisneksen ostamisesta, uutisoi Bloomberg. Uutistoimiston mukaan Google emoyhtiö, Alphabet, haluaa laajentaa sen nykyistä laajakaistapalvelua uusille markkinoille.

Nokian kehittämä A2G-matkapuhelinverkkoteknologia mahdollistaa suoran datasiirron lentokoneen ja maanpinnalla sijaitsevan tukiaseman välillä, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvitse kierrättää satelliittien kautta. Teknologia lyhentää viiveaikoja ja nopettaa datasiirtoa. Googlea houkuttelee nopeiden verkkoyhteyksien tarjoaminen lennoilla. Tällä hetkellä markkina on vahvasti Gogo-nimisen yrityksen hallussa.

Googlen valikoimista löytyy jo matkapuhelinliittymiä (Project Fi) sekä nopeita Internet-yhteyksiä tarjoava Google Fiber -palvelu. Lennoilla tarjottava verkkoyhteys täydentäisi yhtiön palveluvalikoimaa ja varmistaisi, että Googlen palveluita voidaan käyttää myös lentojen aikana.

Nokian ja Googlen väliset neuvottelut ovat kuitenkin vielä kesken, joten kauppa voi vielä peruuntua.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. huhtikuuta, 2018 13:16
Tägit
LTE Advanced LTE 4G LTE -modeemi Nokia Alphabet Google
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy