Google uusii puettavaa Androidia: Uusi nimi ja uusia ominaisuuksia

Puhelinvertailu

Google uusii puettavaa Androidia: Uusi nimi ja uusia ominaisuuksia
Google on virallisesti muuttanut sen puettavan teknologian käyttöjärjestelmäbrändiä. Android Wear on nyt virallisesti Wear OS.

Uusi sivusto esittelee uutta Wear OS -käyttöjärjestelmää, joka on päivitetty versio Android Wearista. Kyseessä on tässä vaiheessa pääosin uusi nimi ja imago, mutta myös uusia ominaisuuksia voidaan odottaa lähiaikoina.

Mainospuheissa käyttöjärjestelmä muuntuu muotoon "Wear OS by Google", joka lienee tarpeen koska nimestä ei löydy Googleen yhdistävää Android-termiä. Väreistä toki logon tunnistaa aidoksi Google-tekeleeksi.

Vaikka Android Wear tarjoaa moniin tavoin monipuolisempaa toimintaa kuin Applen kilpailevat watchOS-kellot, niin hakujätti ei ole saanut alustaa haluamallaan tavalla kasvuun. Ongelmia alustasta toki löytyy, joka juontuu varmasti monilta osin varsin monipuoliseen kellotarjontaan, joiden ominaisuuksissa on kovasti eroavaisuuksia.

Miksi Android jätettiin pois nimestä? Google itseasiassa haluaa laajentaa puettavan teknologian imagoa myös Androidin ulkopuolelle, ja jo Android Wear on toiminut yhteen iOS:n kanssa. Toiminta ei kuitenkaan ole missään nimessä ollut saumatonta, joka toivottavasti parantuu uuden nimen ja ilmeen ohella.



Google onkin todennäköisesti havainnut, että monet eivät välttämättä pidä Apple Watchia parhaimman näköisenä ja jo aiemman Android Wear -version käyttäjissä kolmannes on iPhone-käyttäjiä, kertoo Android Central.

Wear OS by Google toimii Android 4.4 -laitteista alkaen sekä iOS:llä mikäli laitteesta löytyy iOS 9.3 tai uudempi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.