Suomen valtio sijoitti Nokiaan

Suomen valtio sijoitti Nokiaan
Nokia on ollut Suomelle ensiarvoisen tärkeä yhtiö, mutta siitä huolimatta valtiota ei ole näkynyt sen omistajalistoilla. Nyt Suomen valtion sijoitusyhtiö Solidium on ostanut yhteensä 844 miljoonalla eurolla Nokian osakkeita.

Tämän vuoden alun aikana tehtyjen osakeostojen myötä Solidium omistaa 3,3 prosenttia Nokian osakkeista. Valtio on näin olleen Nokian toisiksi suurin omistaja – edellä on vain Nokia Oyj 4,25 prosentin omistusosuudella. Seuraavaksi suurimmat omistajat ovat eläkeyhtiöitä.

Solidium rahoitti Nokia-kauppansa myymällä vuoden alussa Telia-osakkeensa. Solidium myi hiljattain nopeutetussa järjestelyssä myös Sammon osakkeita.

"Nokian vahva markkina-asema ja laaja teknologinen osaaminen ovat erittäin houkuttelevia tekijöitä ja tarjoavat hyvän mahdollisuuden arvonnousuun. Tehtävämme mukaisesti vahvistamme ja vakautamme kotimaista omistajuutta tässä Suomelle hyvin tärkeässä yhtiössä", toteaa Solidiumin toimitusjohtaja Antti Mäkinen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. maaliskuuta, 2018 13:34
Tägit
5G NR 5G Solidium Nokia
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Abcabc375

  Ei hyvä...

  13.3.2018 15:44 #1

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375: Ei hyvä... Ööö miksi?

  Ainakin mun mielestä on hyvä että valtio sitoutuu edes siihen vähään jäljellä olevaan teolliseen tuotantoon.

  13.3.2018 15:53 #2

© 2018 AfterDawn Oy