Suomalaisyhtiö sai jättimäisen tilauksen Applelta

Suomalaisyhtiö sai jättimäisen tilauksen Applelta
Suomalainen metsäteollisuusyhtiö Stora Enso on merkitty tavaratoimittajaksi Applen julkaisemassa raportissa. Apple on raportoinut tietoja tavaratoimittajistaan vuodesta 2012 lähtien läpinäkyvyyden lisäämiseksi. Applen tavoitteena on kehittää toimintaansa vastuullisempaan suuntaan ja toimittajaraporttien avulla yhtiö viestii tästä julkisuuteen.

Stora Enso on panostanut runsaasti ympäristöystävällisempiin pakkausmateriaaleihin, mikä on saattanut parantaa yhtiön edellytyksiä päästä Applen tavaratoimittajaksi. Stora Ensoa ei ole aiemmin mainittu nimeltä raportissa. Bloombergin mukaan Apple käytti iPhone 8:n pakkauksessa 84 prosenttia vähemmän muovia kuin aiemmin. Stora Enson kehittämät puukuituratkaisut voivat kiinnostaa Applea juuri muovin korvaajina.

Applen tarvitsemat pakkausmateriaalit toimitetaan Stora Enson kolmelta kiinalaiselta tehtaalta. Suomalaista puuta ei siis Applen pakkauksissa todennäköisesti nähdä.

Stora Enson ja Applen kumppanuuden arvoa ei tiedetä, mutta Bloomberg arvioi sen olevan merkittävyydeltään suuri.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. maaliskuuta, 2018 12:04
Tägit
Apple iPhone 8 Plus Apple iPhone 8 Apple iPhone X Apple iPhone Stora Enso Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • muurari

  Eikö Stora Enso ole ruotsalais-suomalainen, eikä vain suomalainen yhtiö?

  13.3.2018 14:22 #1

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muurari: Eikö Stora Enso ole ruotsalais-suomalainen, eikä vain suomalainen yhtiö? No pääkonttori on ainakin suomessa joka määrittelee yhtiön suomalaiseksi.

  13.3.2018 15:56 #2

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muurari: Eikö Stora Enso ole ruotsalais-suomalainen, eikä vain suomalainen yhtiö? No pääkonttori on ainakin suomessa joka määrittelee yhtiön suomalaiseksi. Head Office on molemmissa maissa.

  http://www.storaenso.com/about/mills-capacities

  13.3.2018 21:56 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lähteessä kirjoitetaan että Apple hankki Texturen, sillä ei kai tekemistä pakkausmateriaalinen kanssa, saati Stora Enson kanssa.

  14.3.2018 09:02 #4

 • arivesa

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org: Lähteessä kirjoitetaan että Apple hankki Texturen, sillä ei kai tekemistä pakkausmateriaalinen kanssa, saati Stora Enson kanssa. Lienee toinen tarina? Tässä kerrotaan juuri luurien myyntikääreistä.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/met...ikkeli-1.227523

  17.3.2018 03:17 #5

 • arivesa

  Näyttäisi siltä, että luurien paketeista olisi tässä uutisessa kyse.

  17.3.2018 03:20 #6

 • arivesa

  En kyllä ymmärrä koko juttua. Kierrätyspahvia kapuloiden pakkaamiseen on ollut vähintään 10 vuotta, ei siihen mitään StoraEnsoa tarvita.

  Sen uudet tuotteet ovat olleet styroksittomat kalalootat, ja kahvitörpöt sekä eines- ja lihaboxit, jotka eivät vety vaikka muovipinnoitetta ei olekaan. Tuosta ominaisuudesta ei kapulakaupalle voine olla mitään hyötyä?

  17.3.2018 03:32 #7

 • pentsu

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:
  Sen uudet tuotteet ovat olleet styroksittomat kalalootat, ja kahvitörpöt sekä eines- ja lihaboxit, jotka eivät vety vaikka muovipinnoitetta ei olekaan. Tuosta ominaisuudesta ei kapulakaupalle voine olla mitään hyötyä?
  Ihmiskunnalle kylläkin, joten voisin kuvitella että välillisesti myös "kapulakaupallekin".

  19.3.2018 19:11 #8

 • lettas

  Voihan tuo olla jotain muutakin kuin pakkausmateriaalia:

  http://www.storaenso.com/products-and-services/biocomposites

  20.3.2018 10:55 #9

© 2018 AfterDawn Oy