Intel pelästyi jättimäistä yrityskauppaa – Aikoo hyökätä väliin

Intel pelästyi jättimäistä yrityskauppaa – Aikoo hyökätä väliin
Wall Street Journalin tietojen mukaan piirijätti Intel on katsellut huolestuneena Broadcomin ja Qualcommin tarjousneuvotteluja. Brodacom on yrittänyt ostaa Qualcommin liiketoiminnan itselleen, mikä toteutuessaan tekisi siitä yhden maailman johtavan langattomaan viestintään keskittyneen teknologiayrityksen.

Tällaisen yrityksen, jonka valttikortteihin kuuluisi Bluetooth-, Wi-Fi- ja matkapuhelinpiirit sekä mahdollisesti NFC-teknologia, syntyminen olisi myrkkyä mobiilimarkkinoille epätoivoisesti laajentuneelle Intelille. Estääkseen markkinamyllerryksen, Intel on alkanut kaavailla vastatoimia kaupalle. Yhtenä – joskin epätodennäköisenä – vaihtoehtona on ostotarjouksen jättäminen Broadcomista.

Broadcomin osakkeenomistajat voisivat mieluusti luopua osakkeistaan en sijaan että lähtisivät jatkamaan Qualcommin painostusta. Markkina-arvoltaan Broadcomm on 104 miljardia dollaria, joten se voisi olla liian suuri suupala Intelillekin.

Intelin voisi siis olla älykkäämpää keskittyä pienempiin ja tarkkaan harkittuihin yritysostoihin, joilla vankennetaan Intelin osaamista langattomassa viestinnässä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. maaliskuuta, 2018 13:19
Tägit
Bluetooth 5 Bluetooth 5G NR 5G Qualcomm Broadcom Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy