Nokia vie 4G-verkon Kuuhun ensi vuonna

Nokia vie 4G-verkon Kuuhun ensi vuonna
Vodafone ja Nokia ovat liittyneet mukaan "vapaaehtoisista tieteilijöistä" koostuvan PTScientists-ryhmän hankkeeseen, jossa tavoitteena on rakentaa toimiva 4G-verkko Kuun pinnalle. Rakennettavan matkapuhelinverkkoyhteyden avulla välitetään videokuvaa Kuun pinnalta.

PTScientists vastaa projektiin ohjauksesta ja se aikoo esimerkiksi hyödyntää Elon Muskin SpaceX-avaruuslentoyhtiön rakettilaukaisuja tarvittavien komponenttien toimittamiseksi Kuuhun. Komponentit toimitetaan avaruuteen jo ensi vuoden aikana.Kuuhun toimitetaan käytännössä kaksi Audi lunar quattro -ajoneuvoa, jotka kommunikoivat toistensa kanssa ja välittävät videokuvaa sekä tieteellistä dataa Kuun pinnalta matkapuhelinverkon kautta. Projektia varten Nokia kehittää Bell Labsin kautta vain kilogramman painoisen Ultra Compact Network -tukiaseman. Kuukulkijat tutkivat Apollo 17 -lennon aikana käytettyä kuuautoa. Apollo 17 oli toistaiseksi viimeinen miehitetty avaruuslento Kuuhun.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. helmikuuta, 2018 9:26
Tägit
Vodafone Nokia 4G LTE Apollo 17
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud