Sony uudistaa muotoilua – Tältä näyttää Xperia XZ2

Sony uudistaa muotoilua – Tältä näyttää Xperia XZ2
Samsungin ja HMD Globalin lisäksi uusia lippulaivapuhelimia Barcelonassa on esitellyt japanilainen Sony, joka vetäisi lakanan Xperia XZ2:n ja Xperia XZ2 Compactin yltä. Puhelimet ovat Sonylle tärkeät, sillä yhtiö on lähtenyt kokeilemaan niiden kanssa uudenlaista muotoilua, joka muistuttaa hieman lasikuorista Lumia 950:tä.

Vauhdista pitää huolen Qualcommin kehittämä Snapdragon 845 -järjestelmäpiiri, jonka kylkeen on isketty neljän gigatavun edestä käyttömuistia. Nykymuodin mukaisesti tallennustilaakin on reippaasti, 64 gigatavua – jos se ei kuitenkaan riitä, niin microSD-korttipaikka tukee 400 gigatavun kortteja. Qualcommin X20-modeemia käyttävän puhelimen latausnopeus verkosta yltää parhaimmillaan 1,2 gigabittiin sekunnissa.Kookkaamman Xperia XZ2:n näytön koko on 5,7 tuumaa ja pienemmässä Compact-versiossa käytetään 5,0 tuuman näyttöpaneelia. Molempien näyttöjen tarkkuus on FHD+-tasoa ja kuvasuhde on 18:9 – Sony ei ole kuitenkaan tavoitellut minimaalisia reunuksia näytön ympärille, kuten jotkut valmistajat. Näytöt tukevat luonnollisesti HDR-toistoa. Puhelimien sormenjälkilukija on sijoitettu takakuoreen.

Takakuoresta löytyy myös 19 megapikselin (IMX400) kamera (f/2,0 aukolla), jolla voi kuvata 4K-tasoista HDR-videota tai 720p-videota 960 FPS:n kuvataajuudella.

XZ2:n akulla on kokoa 3180 milliampeerituntia, mikä on isolle puhelimelle melko vähän. Compactin akulla on kokoa 2870 milliampeerituntia. Puhelimen ostajan on siis lähinnä valittava sopiva malli näytön koon ja akun koon perusteella.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 26. helmikuuta, 2018 15:19
Tägit
Mobile World Congress MWC 2018 Android Sony Xperia XZ1 Sony Xperia XZ Sony Xperia XZ2 Sony
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud