HMD esitteli uuden Nokia-huippupuhelimen: Tässä on Nokia 8 Sirocco

HMD esitteli uuden Nokia-huippupuhelimen: Tässä on Nokia 8 Sirocco
HMD Global on esitellyt tänään uusia laitteita Barcelonan MWC-messuilla. Laitteista se parhaiten varusteltu on uusi Nokia 8 Sirocco.

Kuten nimestä voi päätellä, niin laite on läheistä sukua viime syksynä esitellylle Nokia 8 -lippulaivamallille. Uusi versio tarjoaa parannuksia erityisesti muotoilun osalta.Erityisesti Samsungilta tuttu nk. glass sandwich -muotoilu on saapunut Nokia 8:lle. Kaarevalla Gorilla-lasilla molemmin puolin päällystetty pinta kapenee reunoille, jossa välissä on vain hieman metallia. Alumiinin sijaan tosin HMD Global on käyttänyt runkona ruostumatonta terästä, joka on huomattavasti alumiinia kestävämpää.

Tekniikassa muutoksia on tehty varovaisesti ja yhtäläisyyksiä on kovasti tavalliseen Nokia 8 -malliin. Takana on samankaltainen zoomilla varustettu kaksoiskamera, jossa megapikselit ovat tällä kertaa 12+13, järjestelmäpiiri on sama viime vuoden Snapdragon 835 -malli, joten erikoisesti yhtiö ei uudistanut piiriä tämän vuotiseen Snapdragon 845:een. RAM-muistia on tosin nyt 6 gigatavua ja tallennustilaa tuplat eli 128GB.

Tekniikan osalta tärkein uudistus on kuitenkin näytössä. Kyseessä on tällä kertaa 5,5 tuuman pOLED-näyttö, joka tarjoaa QHD-resoluution ja OLED-teknologian mukana hyvän kontrastin sekä paremman energiatehokkuuden. Koska näyttö on vallannut nyt liki koko etuosan laitteesta, niin sormenjälkilukija on siirretty laitteen alaosasta taakse.

Lisäksi lasinen takakuori on mahdollistanut langattoman latauksen, jonka yhtiö on myös lisännyt uutuuslaitteeseen. Muihin tärkeisiin ominaisuuksiin lukeutuu IP67-veden- ja pölynkestävyys sekä pikalataus, joka tarjoaa 50% latauksen puolessa tunnissa.

HMD Global kertoi samalla Google-vieraan avulla yhteistyöstä Googlen kanssa, joka mahdollistaa Android One -ohjelman kautta uudet päivitykset ensimmäisten joukossa mm. Nokia 8 Siroccolle. HMD Global jatkaa siis erinomaista linjaa Android-päivitettävyyden osalta.

Yhtiön mukaan veroton myyntihinta on 749 euroa, joten halvasta laitteesta ei todellakaan ole kyse. Kauppoihin Nokia 8 Sirocco saapuu huhtikuussa.Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 25. helmikuuta, 2018 18:17
Tägit
Nokia 8 Nokia 8 Sirocco Android Android One HMD Global
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • Mikki65

  2 vakavaa puutetta verrattuna Nokia kasiin:

  Ei ole muistikorttipaikka eikä 3,5mm liitäntää.

  Itselleni, jolla on tuhansia biisejä muistissa, ja kuvaan runsaasti valo- ja videokuvaa, liitäntä ja lisämuistipaikka on ehdottomia.

  Autossa kuuntelen pienen radiolähettimen kautta musiikkia radion kautta, ja laite kytketään 3,5mm jakkiin.

  Typerää muotia tämä 3,5mm poisjättäminen, saadaan 0,00001% ohuempi luuri, mutta millä hinnalla.

  27.2.2018 17:13 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud