WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen

WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka osti WhatsAppin itselleen 2014 valtaisalla summalla.

Tarjolla on kuitenkin tusinoittain hyviä viestisovelluksia, joilla voisi olla potentiaalia samankaltaiseen suosioon Facebookin resursseilla. Yksi mielenkiintoisimmista on Signal, joka on erityisen suosittu tietoturvaa suosivien, kuten toimittajien ja poliitikkojen, keskuudessa.Signalin merkityksestä kertoo myös se, että viime syksynä Facebookin omistamalta WhatsAppilta lähtenyt viestisovelluksen perustaja Brian Acton on sijoittanut Signaliin kymmeniä miljoonia.

Jan Koumin kanssa WhatsAppin perustanut miljardööri Acton on osallistunut 50 miljoonan dollarin aloituspääomalla Signal Foundation -yhdistyksen perustamiseen. Kyseessä on voittoa tavoittelematon 501(c)(3) -yhdistys, jonka tarkoituksena on parantaa Signal-teknologiaa ja vahvistaa viestisovellustiimiä.

Tässä vaiheessa Signal Foundationin verkkosivujen kehitys on vielä kesken, joten siellä on tarjolla ainoastaan yhdistyksen virallinen tavoite, joka on, vapaasti suomennettuna, kehittää avoimen lähdekoodin yksityisyysteknologiaa, joka suojaa vapaata ilmaisua ja mahdollistaa turvallisen globaalin viestinnän.

Yhdistyksen perustajana on Actonin lisäksi Signalin taustalla oleva Moxie Marlinspike, joka on kertonut yhdistyksen perustamisesta Signalin virallisessa blogissa.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 22. helmikuuta, 2018 22:20
Tägit
pikaviestin WhatsApp Signal
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 1 kommentti
 • Mikki65

  Erittäin hyvä uutinen. Toivottavasti tekee mitä lupaa.

  Messenger ja WhatsApp ovat urkkijoita pahimmassa merkityksessä, niiden lataaminen luuriin antaa käytännössä admin-oikeudet puhelimiisi.
  En ole ladannut, enkä lataa.

  Tämä Signal kyllä saattaa muuttaa suhtaumiseni em palveluihin, täytyypä tsekata!

  27.2.2018 17:19 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud