Applella on ihan liikaa rahaa – Aikoo mahdollisesti tehdä lisää yrityskauppoja

Applella on ihan liikaa rahaa – Aikoo mahdollisesti tehdä lisää yrityskauppoja
Eilen illalla tuloksensa julkaissut Apple kertoi sijoittajapuhelussa tavoittelevansa nettokassa neutraaliutta eli toisin sanoen tilannetta, jossa yhtiöllä on käteisvaroja yhtä paljon kuin velkaakin. Käytännössä tämä tarkoittaa investointien tai tuloksen avokätisempää jakamista omistajille.

Tällä hetkellä yhtiöllä on 163 miljardin dollarin edestä käteistä ja sen lisäksi velkaa 122 miljardia dollaria. Tasapainon saavuttaminen tarkoittaisi velanoton lisäämistä, käteisvarojen käytön lisäämistä tai näitä molempia. Kuuma kysymys on se, että mihin Apple aikoo käytännössä rahaa käyttää. Vahvaa tulosta tekevälle yritykselle virtaa kuitenkin jatkuvasti lisää rahaa investoitavaksi ja jaettavaksi, joten kyse on isosta muutoksesta.Applen talousjohtaja Luca Maestri ei suostunut kommentoimaan miten Apple aikoo tasapainottaa velan ja käteisen rahan määrät, mutta Financial TImesin haastattelussa hän kuitenkin valotti vaihtoehtoina olevan yrityskauppojen lisääminen, osingon korottaminen tai omien osakkeiden oston kasvattaminen.

Maestrin mukaan Apple aikoo kertoa suunnitelmistaan tammi-maaliskuun tuloksen julkistamisen yhteydessä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 2. helmikuuta, 2018 12:08
Tägit
iOS 11 iOS Apple iPhone 8 Apple iPhone 8 Plus Apple iPhone X Apple iPhone Tim Cook Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • karmakameli

    Maksaisivat verot ilman kikkailuja niin ei olisi niin suurta ongelmaa.

    3.2.2018 08:16 #1

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud