Ensimmäinen sormenjälkilukija näytön alla löytyy kiinalaisvalmistajan puhelimesta

Ensimmäinen sormenjälkilukija näytön alla löytyy kiinalaisvalmistajan puhelimesta
Noin kuukausi sitten syöttölaitteita suunnitteleva Synaptics julkisti ensimmäiset tiedot uudesta teknologiasta, joka mahdollistaa sormenjälkilukijan tuomisen huippupuhelinten etupuolelle, vaikka laitteen etupaneeli olisi täytetty näytöllä.

Jo tätä ennen näytön alle sijoitettua sormenjälkilukijaa oli kuitenkin esitelty ainakin konseptien muodossa. Näistä muistuu mieleen viime kesänä esitelty video, jossa kiinalaisvalmistaja Vivon konseptipuhelimessa (kuvassa) sormenjälkilukija oli piilossa näytössä – ja tämä oli ennen kuin tiesimme käyttääkö iPhone X kyseistä teknologiaa.

Nyt kyseinen valmistaja on vahvistanut ensimmäisen puhelimen, jossa teknologia on tuotu virallisesti markkinoille, kerrotaan GSMArenan toimesta.

CES-messuilla esitelty laite käyttääkin juuri Synapticsin teknologiaa, jota se lupailikin aiemmin, ja tarjoaa näyttöön sulautetun sormenjälkilukija, jonka avulla valmistajat saavat samanaikaisesti reunuksettoman näytön sekä sormenjälkilukijan laitteen etupuolelle.

Vaikka paljastus teknologian tuomisesta ensimmäiseen kuluttajalaitteeseen tehtiin ja laite oli esittelyssä CES-messuilla, niin tässä vaiheessa ei kuitenkaan täysimittaista julkistusta ei tehty. Vivon mukaan laitteen julkistus tapahtuu kuitenkin jo alkuvuodesta.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 9. tammikuuta, 2018 21:55
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy