iPhone 6 -kitinä tuotti tulosta – Apple laskee reippaasti akun vaihdon hintaa

iPhone 6 -kitinä tuotti tulosta – Apple laskee reippaasti akun vaihdon hintaa
Apple on joutunut melkoiseen myllytykseen iPhone 6- ja iPhone 6s -puhelimille vuosi sitten julkaistun ohjelmistopäivityksen takia. Applen tavoitteena oli estää iPhone 6:ta ja iPhone 6s:ää sammumasta äkillisesti olosuhteiden muutosten takia, esimerkiksi ympäristön äkillisen viilenemisen ja yllättävän virrantarpeen takia.

Vanhojen iPhone-mallien äkillisten sammumisten taustalla on ollut vanhentunut akku, joka ei pystynyt tarjoamaan puhelimille muuttuneissa olosuhteissa tarpeeksi virtaa, jolloin puhelin sammui. Tämä on tietysti ei-toivottavaa käyttäytymistä, minkä vuoksi Apple rajoitti iOS 10.2.1 -päivityksellä puhelimien maksimisuorituskykyä eli virrankulutusta edellä mainituissa käyttötilanteissa.Vuosi sitten Apple kertoi käynnistävänsä korjauskampanjan, jossa se lupasi korjauttaa iPhone 6s:n viallisia akkuja. Viallisuus ilmeni juuri äkillisinä sammumisina.

Nyt syntyneen mediamylläkän takia Apple on julkaissut selventävän kommentin, jossa yhtiö käy läpi mitä se on todellisuudessa tehnyt ja minkä takia. Lisäksi yhtiö laskee tammikuusta lähtien (vuoden 2018 joulukuuhun saakka) iPhone 6:n tai sitä uudemman mallin (takuun ulkopuolista) akkuvaihdon hintaa 79 dollarista 29 dollarin. Ensi vuoden alussa Apple aikoo julkaista iOS-päivityksen, joka sisältää akun kemiallista kuntoa kuvaavan indikaattorin, joten käyttäjä saa paremman kuvan puhelimensa akun kunnosta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. joulukuuta, 2017 11:47
Tägit
iOS 11 iOS 10 iOS Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone 6s Apple iPhone 6 Plus Apple iPhone 6 Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Sierra117

  Yhdysvalloissa vaan? Vai laskeeko hinnat Eurooppassakin?

  30.12.2017 06:49 #1

 • johtaja59

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117: Yhdysvalloissa vaan? Vai laskeeko hinnat Eurooppassakin?
  Euroopassa ei ole joukkokanteen vaaraa.

  1.1.2018 14:25 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud