Android-leirissä juhlitaan – Applen toimintatavat eivät kuulu meidän tyyliin

Android-leirissä juhlitaan – Applen toimintatavat eivät kuulu meidän tyyliin
Johtavat Android-puhelinmerkit ovat kiilottaneet julkisuuskuvaansa mediassa kehumalla kuinka ne eivät hidasta vanhoja puhelimia "keinotekoisesti" estääkseen äkilliset sammumiset, jotka johtuvat vanhentuneiden akkujen heikentyneestä kyvystä tarjota laitteistolle sen kaipaamaa virtaa.

Apple on joutunut myöntämään toimivansa juuri edellä mainitulla tavalla, koska se haluaa estää vanhojen iPhone-mallien yllättävät sammumiset. Julkisuudessa asiaa on puitu joulukuussa runsaasti ja kansa on jakautunut sen suhteen onko kyse vakavasta asiasta vai ei. Apple on tehnyt jo hienoisia myönnytyksiä kuluttajien suuntaan kohun syntymisen jälkeen.Yhtiö paljasti eilen esimerkiksi sen, että kuluttajat voivat vaihtaa vanhoista iPhoneista akut huokeampaan hintaan. Lisäksi ensi vuoden alussa iOS:lle julkaistaan ohjelmistopäivitys, joka kertoo tarkemmin millaisessa kunnossa akku on kemiallisesti.

Android-merkeistä ainakin LG, Samsung, HTC ja Motorola ovat reagoineet tuoreimpaan Apple-kohuun. LG:n mukaan yhtiö välittää siitä mitä sen asiakkaat ajattelevat, eivätkä aio koskaan jarruttaa puhelimiensa suorituskykyä. Samsung toteaa hieman virallisemmin, ettei yhtiö alenna laitteidensa suorituskykyä missään vaiheessa niiden elinkaarta. HTC ja Motorola totesivat, etteivät niiden toimintatapoihin kuulu puhelinten hidastelu.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. joulukuuta, 2017 18:56
Tägit
iOS 11 iOS 10 iOS Apple Motorola Samsung HTC LG Android
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 11 kommenttia
 • oxygenol

  Kumma kun nuo androiditkin tuppaavat hidastumaan vaikka tekisi täyden resetin..

  30.12.2017 13:54 #1

 • Mopotimop (vahvistamaton)

  Tietysti vielä sellainen huomio, että android-luurien elinkaari(softapäivitysten osalta) on melko lyhyt. Ei kerkee akku happanemaan, ku pitää luuri uusia, jotta pysyy edes jotenkin pätsättynä.

  30.12.2017 20:34 #2

 • Nikotiko

  Niin niitä ei hidasteta jälkeenpäin päivityksillä koska toiminto on jo asennettu luuriin tehtaalla...

  31.12.2017 00:17 #3

 • johtaja59

  Korostivat, ettei tule puhelinta hidastavia päivityksiä, mutta todellisuudessa ei tule mitään päivityksiä kun lippulaivoille yli 2v.

  1.1.2018 04:57 #4

 • G0lden_Kebab

  Jätän tämän tähän. Apple teki kyllä virheen siinä, että olisi pitänyt olla avoimempi asiasta eikä jättää sitä kertomatta että akku vain on syy hidastumiseen.

  https://www.youtube.com/watch?v=8k3TT-T-vyw&feature=youtu.be

  1.1.2018 17:21 #5

 • Dafly

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mopotimop: Tietysti vielä sellainen huomio, että android-luurien elinkaari(softapäivitysten osalta) on melko lyhyt. Ei kerkee akku happanemaan, ku pitää luuri uusia, jotta pysyy edes jotenkin pätsättynä.
  Lähes kaikille suosituimmille puhlimille löytyy harrastajien ylläpitämiä customROMeja, joilla laitteen elinikää voi jatkaa useita vuosia virallisen tuen päättymisen jälkeen.

  1.1.2018 18:04 #6

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mopotimop: Tietysti vielä sellainen huomio, että android-luurien elinkaari(softapäivitysten osalta) on melko lyhyt. Ei kerkee akku happanemaan, ku pitää luuri uusia, jotta pysyy edes jotenkin pätsättynä.
  Lähes kaikille suosituimmille puhlimille löytyy harrastajien ylläpitämiä customROMeja, joilla laitteen elinikää voi jatkaa useita vuosia virallisen tuen päättymisen jälkeen.
  Varmasti löytyy, mutta tämän operaation osaa tehdä jokunen prosentti koko käyttäjäkunnasta. Ei lähellekkään jokaiselle tulisi kuuloonkaan osaamisen puolesta alkaa custom romia lyömään luuriin, vaatii vähän tekniikan tuntemusta. Meille helppo operaatio, 40v äidilleni mahdoton, joka osaa siltikin hyvin käyttää tietokonetta ei tajuaisi moisesta mitään. valitettavasti tämä "apu" ei koske suurinta osaa käyttäjäkunnasta.

  1.1.2018 19:08 #7

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Jätän tämän tähän. Apple teki kyllä virheen siinä, että olisi pitänyt olla avoimempi asiasta eikä jättää sitä kertomatta että akku vain on syy hidastumiseen.

  https://www.youtube.com/watch?v=8k3TT-T-vyw&feature=youtu.be

  Jos on niin laiska, ettei viitsi edes kertoa miksi videoita linkittää, niin parempi olisi jättää ne pois. Ihmisillä on parempaakin tekemistä kun heittää seitsemän minuuttia elämästään hukkaan katsomalla mitä sattuu videoita.

  1.1.2018 23:15 #8

 • Näppishemmo

  Rohkenen olla erimieltä monen Android valmistajan suhteen. Suurinosa asentaa niihin kymmeniä turhia sovelluksia jotka hidastaa ja vievät laitteen sisäistä muistia. Näitä ei voi yleensä edes poistaa ilman roottauksia. Apple sensijaan ei tällaista tee koska se ei lisenssoi järjestelmää muille.

  Onneksi osa on älynnyt jättää "raiskaamisen" sikseen ja tekemään puhtaalla Androidilla olevia malleja. Niissä on se Android minkä Google on suunnitellut ilman valmistajien omia turhia virityksiä. Näihin tulee myös yleensä päivityksetkin nopeammin ja pidempään vaikka luuri ei olisi lippulaivatasoa (Esimerkiksi Nokian Android mallit, One Plus).

  2.1.2018 10:28 #9

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo: Rohkenen olla erimieltä monen Android valmistajan suhteen. Suurinosa asentaa niihin kymmeniä turhia sovelluksia jotka hidastaa ja vievät laitteen sisäistä muistia. Näitä ei voi yleensä edes poistaa ilman roottauksia. Apple sensijaan ei tällaista tee koska se ei lisenssoi järjestelmää muille.

  Onneksi osa on älynnyt jättää "raiskaamisen" sikseen ja tekemään puhtaalla Androidilla olevia malleja. Niissä on se Android minkä Google on suunnitellut ilman valmistajien omia turhia virityksiä. Näihin tulee myös yleensä päivityksetkin nopeammin ja pidempään vaikka luuri ei olisi lippulaivatasoa (Esimerkiksi Nokian Android mallit, One Plus).

  Tässä olet täysin oikeassa. Pahimillaan Android kännykkä toimii juuri ja juuri pakasta vedettynä ja sitten kun ohjelmat alkaa päivittymään niin loppuaika on taistelua, miten tilan saa riittämään.

  2.1.2018 12:09 #10

 • G0lden_Kebab

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar: Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab: Jätän tämän tähän. Apple teki kyllä virheen siinä, että olisi pitänyt olla avoimempi asiasta eikä jättää sitä kertomatta että akku vain on syy hidastumiseen.

  https://www.youtube.com/watch?v=8k3TT-T-vyw&feature=youtu.be

  Jos on niin laiska, ettei viitsi edes kertoa miksi videoita linkittää, niin parempi olisi jättää ne pois. Ihmisillä on parempaakin tekemistä kun heittää seitsemän minuuttia elämästään hukkaan katsomalla mitä sattuu videoita.
  Minua ei muuten kiinnosta mitä elämälläsi teet...Mutta video on ihan tästä aiheesta. Katsomalla selviää :)

  2.1.2018 20:13 #11

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud