Apple oli joulun kuningas – Suuri osa uusista puhelimista oli iPhonea

Apple oli joulun kuningas – Suuri osa uusista puhelimista oli iPhonea
Markkinatutkimusyhtiö Flurry Analytics on seurannut jälleen tänä vuonna joulun mobiililaiteaktivointeja ja havainneen iPhonien ja iPadien säilyttäneen suosionsa. Noin 44 prosenttia ympäri maailmaa aktivoiduista älypuhelimista ja tableteista oli Apple-merkkisiä.

Flurryn analytiikkapalveluita käytetään noin miljoonassa sovelluksessa ja kyseisiä sovelluksia on asennettuun 2,1 miljardiin laitteeseen. Yhtiön keräämästä datasta saadaan siis varsin kattava kuva maailman älypuhelinmarkkinoista ja siinä tapahtuvista muutoksista.

Applen markkinaosuus joulumyynnissä on murskaava, sillä toisiksi suurimmalla merkillä, eli Samsungilla, oli vain 26 prosentin markkinaosuus. Samsungin markkinaosuus kasvoi kuitenkin viisi prosenttiyksikköä – taustalla lienee viime vuoden ongelmat Galaxy Note7:n lanseerauksessa. Applen ja Samsungin jälkeen seuraavaksi suurimmat Android-merkit olivat Huawei, Xiaomi, Motorola ja LG. Huawein markkinaosuus oli viisi prosenttia ja kaikilla muilla tätä vähemmän.

Flurryn tilastot osoittavat kuinka selvästi markkinat ovat jakaantuneet Appleen ja Samsungiin sekä "kaikkii muihin". Toisaalta data osoittaa myös sen, että vaikka Applen laitteet ovat kalliita, on se silti kyennyt nappaamaan varsin ison osan markkinoista.

Flurryn mukaan Apple-aktivoinneista noin joka kolmas oli uusimman sukupolven iPhoneja. iPhone 6:lla oli lähes yhtä suuri osuus aktivoinneista kuin iPhone 7:llä, mikä on vahva signaali siihen suuntaan, että Applen asiakkaidenkin keskuudessa ollaan budjettitietoisia.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. joulukuuta, 2017 13:31
Tägit
iOS 11 iOS Apple iPhone 8 Apple iPhone 8 Plus Apple iPhone X Apple iPhone Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • jepajuudas (vahvistamaton)

  Hmmm. Eikös tämä uutinen ole ihan puhdasta kuraa? Applen globaali markkinaosuus pyörii jossain 13% (älypuhelimet/Gartner) kieppeillä ja laskee vuosi vuodelta.

  29.12.2017 10:41 #1

 • extralow

  tuplat

  29.12.2017 11:38 #2

 • extralow

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas: Hmmm. Eikös tämä uutinen ole ihan puhdasta kuraa? Applen globaali markkinaosuus pyörii jossain 13% (älypuhelimet/Gartner) kieppeillä ja laskee vuosi vuodelta. Nämähän oli joulun aktivointeja, esim. samsung julkaisee uutuudet alkuvuodesta, eivät myy enää joulun aikaan...

  29.12.2017 11:39 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas: Hmmm. Eikös tämä uutinen ole ihan puhdasta kuraa?
  Klikki otsikko.

  29.12.2017 20:38 #4

© 2018 AfterDawn Oy