Apple Watchiin EKG-mittaus? Älykellosta tulossa huipputarkka terveyslaite

Apple Watchiin EKG-mittaus? Älykellosta tulossa huipputarkka terveyslaite
Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa, mutta tulevaisuudessa älykello saattaa osata tarkkailemaan kehon toimintaa paljon yksityiskohtaisemmin kuin nyt. Bloombergin tietojen mukaan Apple olisi integroimassa kelloonsa EKG-lukijan.

EKG-lukijan avulla Apple pystyy seuraamaan ihmisen sydämen sähköistä toimintaa yksityiskohtaisesti ja mahdollisesti paljastamaan sydäntoiminnan poikkeavuudet. Ominaisuus auttaisi ihmisiä ohjautumaan sairaalahoitoon nopeammin, jolloin hoidolla saavutetaan parempia tuloksia. EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.

Tällä hetkellä Apple Watch mittaa lähinnä vain sykettä.

Ennen älykellon lanseerausta Apple hankki paljon osaajia terveysteknologiayrityksistä, jotka ovat erikoistuneet non-invasiiviseen verensokerimittaukseen. Voi siis olla, että tulevina vuosina Apple Watchin mittaustoiminnot laajenevat verensokerin tarkkailuun, jolloin kellon hankinta voi kiinnostaa esimerkiksi diabetespotilaita huomattavasti nykyistä enemmän.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. joulukuuta, 2017 9:44
Tägit
watchOS Älykello Apple Watch Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • jepajuudas (vahvistamaton)

  "Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa"
  For real? Ei näitä tunnu näkevän kuin kaupassa esillä.

  22.12.2017 12:38 #1

 • Jebjep

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas: "Apple Watch on tuttu näky kuntosaleilla treenaajien ranteissa"
  For real? Ei näitä tunnu näkevän kuin kaupassa esillä.
  Se että niitä näkee kuntosalilla vaatii sen että käy itse myös sielä kuntosalilla.

  25.12.2017 21:55 #2

 • cpenter83

  Ihan mielenkiintoista näin ammattilaiseb näkökulmasta että miten tuo ekg-mittaus toimii kun tähän asti siihen on vaadittu vähintään kaksi (yleensä kolme tai enemmän) elektroidia eri puolille kehoa siten että sydän jää näiden väliin.

  27.12.2017 10:13 #3

 • perhana

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83: Ihan mielenkiintoista näin ammattilaiseb näkökulmasta että miten tuo ekg-mittaus toimii kun tähän asti siihen on vaadittu vähintään kaksi (yleensä kolme tai enemmän) elektroidia eri puolille kehoa siten että sydän jää näiden väliin. Se kyllä kerrottiin jo tuossa uutisessa, toki ei tuosta nyt kovin tarkasti toimintamekanismi selviä:
  Lainaus: EKG-mittaus toimii Bloombergin tietojen mukaan niin, että käyttäjä pusertaa Apple Watchin kehystä sormillaan, jolloin laite lähettää huomaamattoman virran kehoon.
  Eli käsittäisin tuon niin että jos kello on vasemmassa ranteessa, niin kellon pohja toimii toisena elektrodina, ja kun oikean käden sormilla puserretaan kehystä toimii kehys toisena elektrodina, jolloin virta kulkee kädestä toiseen sydämen kautta.

  27.12.2017 14:57 #4

© 2018 AfterDawn Oy