Apple myönsi hidastavansa vanhoja iPhoneja – Tämä on syy

Apple myönsi hidastavansa vanhoja iPhoneja – Tämä on syy
Internet-kansan syvät rivit ovat aina tienneet varmasti, että Apple heikentää tahallisesti vanhojen iPhonien suorituskykyä ohjelmistopäivityksillä. Salaliiton tavoitteena on saada ihmiset päivittämään puhelin parin vuoden välein uuteen malliin. Apple on kiistänyt johdonmukaisesti väitteet.

Apple on nyt kuitenkin myöntänyt, että se lisäsi vuosi sitten vanhoihin iPhone-malleihin suorituskykyrajoittimen, jonka tarkoituksena on varmistaa optimaalinen käyttökokemus tietynlaisissa olosuhteissa ja käyttötilanteissa. Kun akku vanhenee, sen kyky syöttää laitteistolle huippujännitettä heikkenee. Esimerkiksi kylmät olosuhteet ja äkillinen suorituskyvyn tarve ovat vanhoille puhelimille haastavia.

Puhelin saattaa yllättäen sammua mikäli akku ei pysty tarjoamaan laitteiston vaatimaa jännitettä. Yllättävien sammumisten ehkäisemiseksi Apple lisäsi vuosi sitten iPhone 6:een, 6s:ään ja SE:hen ohjelmisto-ominaisuuden, joka tasoittaa laitteiston äkillisiä tehopiikkejä.

Apple kommentoi asiaa viraaliksi nousseen Reddit-ketjun ja sitä kommentoineen Geekbenchin blogikirjoituksen jälkeen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. joulukuuta, 2017 10:44
Tägit
iOS 10 iOS iOS 11 Apple iPhone SE Apple iPhone 6S Plus Apple iPhone 6s Apple iPhone 6 Plus Apple iPhone 6 Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • perhana

  Samsungin ja muutaman muun puhelinvalmistajan on todettu hidastavan prosessorin tehoa normaalikäytössä saadakseen akun kestämään edes hieman pidempään ja välttääkseen puhelimen ylikuumenemista, ja ottavat täyden tehon prosessorista irti ainoastaan silloin kun puhelimella ajetaan jotain suorituskykyä mittaavaa testiohjelmaa saadakseen testistä paremmat pisteet.

  Apple hidastaa iphonen prosessorin suorituskykyä silloin kun akun teho heikkenee, säästääkseen akkua ja saadakseen akun kestämään pidempään, mutta normaalisti prosessorista otetaan irti kaikki tarpeellinen teho.

  Johtopäätös: Apple on paska ja huijaa käyttäjiä?

  21.12.2017 11:22 #1

 • toope

  Johan oli selitys Applelta. Kyllä kuluttaja osaa akun vaihdattaa jos sen teho hiipuu mutta eihän kuluttaja nyt tiedä että akku on huono kun Apple tiputtaa puhelimen tehoja jotta akku toimisi kuten ennenkin. Ainoa syy hidastaa vanhoja puhelimia on se että saadaan uusia myytyä kun vanha on ruvennut hidastelemaan. Nyt minä lähdenkin ostamaan uuden akun enkä uutta puhelinta. En kuitenkaan usko että uusi akku tuo apua hidastuneeseen puhelimeen

  21.12.2017 15:55 #2

 • Kiisu (vahvistamaton)

  Tämä Applen niin sanottu käyttäystävällisyys on todettu jo niin monen
  tiiliskiven saatossa.Iphone 4 lopetti toiminnan ios 7 myötä,surullisinta, että Apple myi vielä tehdaspalautuksina uusia
  käyttökelvottamalla softalla.Iphone 4s hidastui 9 samoiten.
  Uusimmista 5s ei jaksa ios 11 jne.
  Sama laulu tietysti Padeissa.Huippuna viimeisin, eli tahallinen hidastaminen 6,6s ja SE.
  Koskahan jälkeenjääneet ymmärtävät vaihtaa merkkiä

  21.12.2017 16:14 #3

 • keijo123

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti toope: Johan oli selitys Applelta. Kyllä kuluttaja osaa akun vaihdattaa jos sen teho hiipuu mutta eihän kuluttaja nyt tiedä että akku on huono kun Apple tiputtaa puhelimen tehoja jotta akku toimisi kuten ennenkin. Ainoa syy hidastaa vanhoja puhelimia on se että saadaan uusia myytyä kun vanha on ruvennut hidastelemaan. Nyt minä lähdenkin ostamaan uuden akun enkä uutta puhelinta. En kuitenkaan usko että uusi akku tuo apua hidastuneeseen puhelimeen Tuosta voit vaikka katsoa testiä.

  https://hothardware.com/news/apple-accu...aging-batteries

  21.12.2017 18:03 #4

© 2018 AfterDawn Oy