Nyt tiedetään mitä 5G tarkoittaa – Speksit lyötiin lukkoon

Nyt tiedetään mitä 5G tarkoittaa – Speksit lyötiin lukkoon
3GPP-konsortio on saanut valmiiksi viidennen sukupolven matkapuhelinverkkostandardin kehityksen Lissabonissa järjestetyssä kokouksessa. Kyseessä on tärkeä merkkipaalu 5G:n yleistymisen ja kaupallistamisen kannalta, sillä nyt alan toimijat tietävät mitä 5G käytännössä tulee olemaan.

3GPP kutsuu kehittämäänsä viidennen sukupolven matkapuhelinverkkotekniikkaa 5G NR:ksi, jossa viimeiset kirjaimet tarkoittavat sanaparia New Radio. Teknologian spesifikaatiot on nyt siis lyöty lukkoon ja ne on tarkoitus julkaista vielä tämän viikon aikana. Julkaistavien tietojen pohjalta teknologiayritykset ja operaattorit voivat ryhtyä rakentamaan omia tuotteitaan.5G NR tulee olemaan hyödynnettävien taajuusalueiden suhteen erittäin monipuolinen, sillä alhaisimmat taajuudet ulottuvat 600–700 megahertsin kaistaleelle ja kaikkein korkeimmat taajuusalueet ovat 50 gigahertsin luokkaa. Eri taajuusalueilla palvellaan erilaisia käyttötarkoituksia sen mukaan kuinka suurta kantomatkaa tai läpäisykykyä signaali tarvitsee. Tekniikan tarkemmat yksityiskohdat selviävät kunhan spesifikaatiot julkaistaan.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. joulukuuta, 2017 15:27
Tägit
5G LTE 4G 3GPP 3G
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Vilperi13

  Kiitos tästä. Eipä siis tiedetäkään mitä se 5G tarkoittaa.

  21.12.2017 22:08 #1

 • Abcabc375

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13: Kiitos tästä. Eipä siis tiedetäkään mitä se 5G tarkoittaa. Kunnon klikkikalastelua

  22.12.2017 17:37 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud