Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön

Nyt se tulee mahdolliseksi – sormenjälkilukija uppoaa näyttöön
Vuosi sitten input-ratkaisuita tietokone- ja älypuhelinvalmistajien käyttöön kehittävä Synaptics kertoi kehittäneen sormenjälkilukijan, joka osaisi tunnistaa käyttäjän millimetrin paksuisen lasinkin läpi. Käytännössä FS9100-sensorin piti mahdollistaa uudenlaiset älypuhelimet, joissa käytännössä koko etuala on näyttöä.

Näin ei kuitenkaan tapahtunut Synapticsin avulla. Ilmeisesti teknologiaa ei saatu älypuhelinvalmistajien näkökulmasta tarpeeksi toimivaksi, minkä takia esimerkiksi Samsung joutui siirtämään Infinity Display -näytöillä varustetuissa Galaxy S8:ssa ja Galaxy Note8:ssa sormenjälkilukijan puhelimen takapuolelle. Kriitikot ovat myös muistaneet huomauttaa tästä Samsungia arvosteluissa.Synaptics on nyt esitellyt päivitetyn version sensorimallistosta, FS9500:n. Clear ID -markkinointinimen saanut teknologia kykenee siis lukemaan sormenjäljen lasin läpi, joten se voidaan integroida näyttöön. Synaptics väittää sormenjälkilukijan olevan kaksi kertaa nopeampi kuin 3D-kasvojentunnistus – piikki lienee osoitettu Applen suuntaan. Lisäksi ratkaisu mahdollistaa puhelimeen kirjautumisen vain yhtä nappia painamalla.

Viiden suurimman älypuhelinmerkin joukkoon kuuluva yhtiö aikoo hyödyntää teknologiaa tulevassa puhelimessaan.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. joulukuuta, 2017 18:24
Tägit
Synaptics Synaptics Clear ID sormenjälki sormenjälkilukija älypuhelin Samsung Huawei
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Abcabc375

    Kaksi kertaa nopeampi... eli noin 20millisekuntia?

    13.12.2017 19:38 #1

© 2020 AfterDawn Oy