Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa

Nintendolta tulossa uusia mobiilipelejä – Keskustellut asiasta Supercell-sijoittajan kanssa
Pelijätti Nintendo haluaisi kiihdyttää mobiilipelien tuotantoa nykyisestä, mutta tavoitteen saavuttamiseksi sen pitäisi solmia uusia kumppanuuksia alan ohjelmistokehittäjien kanssa. Nintendolla on voimassa oleva sopimus pelikehittäjä DeNAn kanssa, mikä on poikinut tähän mennessä neljä peliä. Alkuperäinen tavoite oli saada viisi peliä valmiiksi vuoteen 2017 loppuun mennessä.

DeNAn ja Nintendon yhteistyön myötä on syntynyt Miitomo, Super Mario Run, Fire Emblem Heroes ja Animal Crossing_ Pocket Camp. Esimerkiksi Zelda- ja Donkey Kong -hahmoja Nintendo ei ole vielä hyödyntänyt mobiilipeleissään. Yhteistyön käynnistysvaiheessa Nintendo hankki itselleen 10 prosentin osuuden DeNAsta.Jos ja kun Nintendo laajentaa mobiilipelikehitystä muihin kumppaneihin, ei Nintendo aio hankkia niistä enää osakkuutta, vaan tyytyy pelkkään asiakassuhteeseen. Japanilaisyhtiö on käynyt keskusteluja ainakin GungHo Online Entertainmentin kanssa. Suomalaisille GungHo saattaa olla paremmin tuttu Supercell-sijoittajana, mutta se on myös julkaissut Aasian markkinoilla supersuosituksi nousseen Puzzle & Dragons -mobiilipelin.

Suhteet DeNAan eivät ole kuitenkaan katkeamassa, sillä DeNAn toimistusjohtajan mukaan yhtiö kehittää parhaillaan Nintendo-yhteistyöhön liittyen uusia pelejä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 13. joulukuuta, 2017 18:00
Tägit
mobiilisovellukset mobiilipelit Google Play App Store DeNa Nintendo
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud