Applelta vapaa työkalu tekoälysovellusten kehitykseen

Applelta vapaa työkalu tekoälysovellusten kehitykseen
Apple on viimeisen vuoden aikana lähtenyt näkyvämmin mukaan kasvavaan tekoälytrendiin. Yhtiö on tehnyt pidempään pohjatöitä esimerkiksi yrityskauppojen muodossa, mutta vasta kesän jälkeen yhtiöltä on nähty liikehdintää saralla.

Uusi iOS 11 sisältää käyttöjärjestelmätasolla lukuisia ominaisuuksia, joissa hyödynnetään tekoälyn voimaa, mutta lisäksi Apple on avannut koneoopimisen potentiaalin sovelluskehittäjien hyödynnettäväksi MLCore-ohjelmointirajapinnan kautta. Apple on myös alkanut viestimään avoimemmin sen tekoälytutkimuksen saavutuksista yhtiön ulkopuoliselle yleisölle.

Uusimpana kädenojennuksena sovelluskehittäjien suuntaan Apple tarjoaa vapaasti käytettäväksi Turi Create -kehitystyökalun. Kyseessä on tekoälyä hyödyntävä työkalu, jonka avulla kehittäjät voivat nopeammin rakentaa kohteen tunnistamiseen tai luokitteluun perustuvia ohjelmia. Kehittäjien ei tarvitse paneutua algoritmien rakentamiseen, sillä ne tulevat valmiina, vaan he voivat panostaa ohjelman varsinaisten tehtävien luomiseen.

Apple on julkaissut Turi Create -työkalun GitHubissa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. joulukuuta, 2017 12:53
Tägit
tekoäly iOS 11 iOS Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy