Oulun yliopisto avaa 5G-verkon yritysten testikäyttöön

Oulun yliopisto avaa 5G-verkon yritysten testikäyttöön
Oulun yliopiston ja VTT:n yhteistyössä rakentama 5G-matkapuhelinteknologian testiverkko avataan yritysten ja yhteisöjen käyttöön. 5GTN-nimisen testiverkon avajaiset pidetään 11. joulukuuta Oulun yliopiston Saalastinsalissa.

5GTN:n ympärille luotavan yhteisön tarkoituksena on edistää 5G:n mahdollistamaa uudenlaisen liiketoiminnan muodostumista. Tulevaisuuden langattoman teknologian päälle on mahdollista rakentaa täysin uudenlaisia palveluita, joiden toteuttaminen esimerkiksi kolmannen tai neljännen sukupolven matkapuhelinverkkojen tiedonsiirtoyhteyksillä ei ole ollut mahdollista. Yhteisön kautta luodaan kanava lähteä toteuttamaan uusiin palveluihin liittyviä visioita.

"Osana testiverkkomme palvelutarjontaa avaamme kauan odotetun mobiilipohjaisen NB-IoT-verkon, joka mahdollista esineiden internetin testaamisen mobiililaitteilla, mikä antaa monelle kovan etumatkan. Jatkossa 5GTN-ympäristön testaustukea järjestelmä- ja laitetasolta sovelluksiin voi tilata räätälöitynä palvelutuotteina liittymällä 5GTN-yhteisöön", kertoo 5GTN-koordinaattori Atso Hekkala Teknologian Tutkimuskeskus VTT:ltä.

Avajaisissa yrityksille esitellään 5GTN-yhteisön käytännön hyötyjä, julkistetaan palvelut ja yhteiskehittely-workshopin ohella tarjotaan mahdollisuus luottamuksellisiin keskusteluihin 5G-testiverkon asiantuntijoiden kanssa. Valtakunnallisen näkökulman videotervehdyksenä esittää liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 4. joulukuuta, 2017 14:34
Tägit
Oulun yliopisto VTT 5G
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy