Huippuedullinen Nokia 3:kin saa seuraavaksi Android Oreon

Huippuedullinen Nokia 3:kin saa seuraavaksi Android Oreon
Nokia-älypuhelimia valmistava HMD Global on tehnyt loistavaa työtä Android-päivitysten suhteen. Android Oreo eli 8.0-versio on saapunut juuri Nokian puhelimiin ennen muita valmistajia, joka on monen laskuissa yksi merkittävimmistä hyvän valmistajan merkeistä.

Mikä on vielä ihailtavampaa, niin HMD:n tarkoituksena ei ole ollut tuoda uusimpia päivityksiä vain parhaimpiin, tehokkaimpiin ja kalliimpiin laitteisiin, vaan päivityksestä pääsee nauttimaan kaikki uusien Nokia-älypuhelinten käyttäjät.

Toki ensimmäisenä päivitys saapui juuri huippumalli Nokia 8:lle ja sen jälkeen vuorossa ovat keskiraskaan sarjan Nokia 6 ja Nokia 5. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että edes huomattavasti heikommin varusteltu Nokia 3 olisi kaukana perässä.

Yhtiön johtaja Juho Sarvikas on vahvistanut Twitterissä hiljattain, että Nokia 3 Oreo-päivityksen suoraan eikä välissä nähdä edes Android 7.1.2 -versiota.

Tällä hetkellä Nokia 3:ssa on Android 7.0 -versio ja laitteelle luvattiin aiemmin 7.1.2-päivitys, mutta suunnitelmat ovat muuttuneet. Todennäköisesti aikaa säästetään melkoisesti, kun yhtiö ei joudu julkaisemaan kahta päivitystä peräkkäin.

HMD Global vahvisti jo syyskuun alussa, että kaikki Nokia-älypuhelimet, Nokia 3 mukaanlukien, saavat Oreo-päivityksen. Hieman myöhemmin kerrottiin, että päivitystä voi odottaa kaikkiin laitteisiin ennen vuoden loppua.

Nähtäväksi jää saako HMD Global tosiaan päivityksen valmiiksi kaikille laitteilleen ennen uutta vuotta.

Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 3. joulukuuta, 2017 18:13
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 5 kommenttia
 • etrade

  Mitä huonoa, tai onko tässä Nokia 3, jotain huonoa?

  Androidia en ole käyttänyt neljään vuoteen, ja kun kyselee Nokian nykyisistä puhelimista, niin Nokia 5 olisi se mistä lähdetään, saa vastaukseksi.

  Kai tuo Nokia 3 päihittää Lumia 625, teknisesti?

  3.12.2017 20:07 #1

 • matrix82

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade: Mitä huonoa, tai onko tässä Nokia 3, jotain huonoa?

  Androidia en ole käyttänyt neljään vuoteen, ja kun kyselee Nokian nykyisistä puhelimista, niin Nokia 5 olisi se mistä lähdetään, saa vastaukseksi.

  Kai tuo Nokia 3 päihittää Lumia 625, teknisesti?
  Kyllähän Nokia 3 tuon Lumia 625:n päihittää.

  4.12.2017 12:26 #2

 • Darce

  Huomauttaisin että Oneplus 3 ja 3T on saanut päivityksen ennen nokiaa. Eli ei ihan ennen muita valmistajia..

  4.12.2017 22:29 #3

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Darce: Huomauttaisin että Oneplus 3 ja 3T on saanut päivityksen ennen nokiaa. Eli ei ihan ennen muita valmistajia..
  Jep paripäivää ja noita selkeästi aiemmin Google julkaisi (Pixel 2)

  5.12.2017 09:24 #4

 • jepajuudas (vahvistamaton)

  Sinänsä ihan jees, sillä samassa hintaluokassa ei juuri muut puhelimet taida saada ainuttakaan isoa päivitystä.

  5.12.2017 10:06 #5

© 2018 AfterDawn Oy