Nyt sitä saa – Microsoft Edge -selain julkaistiin iOS:lle ja Androidille

Nyt sitä saa – Microsoft Edge -selain julkaistiin iOS:lle ja Androidille
Microsoft pyrki pitämään pitkään oman sovellustarjontansa eksklusiivisena Windows-alustalle, minkä toivottiin vauhdittavan Windows-pohjaisten tablettien ja älypuhelimien myyntiä. Toisin kävi, joten ohjelmistojätti joutui miettimään sisäänpäin lämpiävää strategiaansa uudelleen.

Uudelleenmietinnän seurauksena Microsoft on tuonut ohjelmistojaan kilpailevien alustojen saataville. Office-sovellukset ovat olleet jo pitkään iOS- ja Android-käyttäjien ulottuvilla. Nyt näiden joukkoon on tupsahtanut Microsoft Edge -selain, joka korvasi Windows 10:ssä aiemmin käytössä olleen Internet Explorerin.

Ajatuksena on, että Windowsilla Edgeen tykästyneet voisivat käyttää samaa sovellusta myös puhelimella. Toisaalta Edgestä mobiilista innostuneet saattavat siirtyä Windowsillakin Chromen tai Firefoxin parista Microsoftin selaimeen.

Microsoft paljasti kuukausi sitten tuovansa Edgen iOS:lle ja Androidille. Lyhyen testausvaiheen jälkeen sovellukset on nyt tuotu kaikkien ladattavaksi. Microsoft Edgen voi ladata iPhonelle tai iPadille App Storesta ja Androidille Google Playstä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 30. marraskuuta, 2017 19:38
Tägit
Microsoft Microsoft Edge Android iOS iOS 11 App Store Google Play selaimet mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 9 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Nyt sitä saa! :)

  1.12.2017 19:44 #1

 • mcmopo

  Olenko ainut vai eikö kenelläkään muulla android valita "kohde ei ole käytettissä maassasi" Niin paljon ei kiinnosta että lähtisin .apk tiedostoa manuaalisesti lataamaan tai VPN:llä leikkimään.

  1.12.2017 21:25 #2

 • extralow

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo: Olenko ainut vai eikö kenelläkään muulla android valita "kohde ei ole käytettissä maassasi" Niin paljon ei kiinnosta että lähtisin .apk tiedostoa manuaalisesti lataamaan tai VPN:llä leikkimään. ei sitä saa iossiinkaan.

  1.12.2017 21:41 #3

 • perhana

  Kyllä se täällä ainakin androidille asentui, ja hyvin tuntuu pelittävän, sen verran googlen täytyy toki kilpailijaa kiusata että sovelluskaupan haku sitä ei löydä muuten kuin täydellisellä nimellä.

  1.12.2017 23:03 #4

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo: Olenko ainut vai eikö kenelläkään muulla android valita "kohde ei ole käytettissä maassasi"
  Mulle ilmoitti play kauppa samalla tavalla.

  2.12.2017 00:03 #5

 • perhana

  Itse olen ainakin ihan suomessa, enkä käytä mitään vpn:iä enkä muutakaan sekavaa, ja google play kaupasta asensin toiseen puhelimeen viimeksi tänään tuon ilman mitään tuollaisia ilmoituksia.
  Eli sinne play kaupan hakuun kun alkaa kirjoittamaan Microsoft edge, niin pikavalintaan tulee näkyviin tuo "Microsoft Edge" jota klikkaamalla sen löytää, mutta jos kirjoittaa hakuun tuon microsoft edge ja klikkaa hakua, niin sitä ei löydy hakutuloksissa, vai eikö haku sitten vaan löydä noita beta-vaiheessa olevia sovelluksia?

  2.12.2017 02:04 #6

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana: Itse olen ainakin ihan suomessa, enkä käytä mitään vpn:iä enkä muutakaan sekavaa, ja google play kaupasta asensin toiseen puhelimeen viimeksi tänään tuon ilman mitään tuollaisia ilmoituksia.
  Eli sinne play kaupan hakuun kun alkaa kirjoittamaan Microsoft edge, niin pikavalintaan tulee näkyviin tuo "Microsoft Edge" jota klikkaamalla sen löytää, mutta jos kirjoittaa hakuun tuon microsoft edge ja klikkaa hakua, niin sitä ei löydy hakutuloksissa, vai eikö haku sitten vaan löydä noita beta-vaiheessa olevia sovelluksia?

  Mulla ei play-kauppa löydä koko edgeä vaikka minkä sanan kirjoittaisi hakuun. Chromen kautta löysin play kaupan sivun missä Microsoft Edge olisi, mutta silloinkaan sitä ei voi asentaa ennempää mainitun syyn vuoksi.

  Sitä en sitten tiedä miksi sinulla asennus onnistuu ja joillakin taas ei?

  2.12.2017 14:18 #7

 • user_org (vahvistamaton)

  Lainaus: ... Microsoft Edge -selain, joka korvasi Windows 10:ssä aiemmin käytössä olleen Internet Explorerin
  Muistaakseni Edge on ollut kympissä alusta asti oletuksena, IE oli mukana varalla yhteensopivuus syistä ja taitaa olla edelleen.
  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
  Mulla ei play-kauppa löydä koko edgeä vaikka minkä sanan kirjoittaisi hakuun. Chromen kautta löysin play kaupan sivun missä Microsoft Edge olisi, mutta silloinkaan sitä ei voi asentaa ennempää mainitun syyn vuoksi.

  Mites uutisen linkki, se tosin ei vie yleiselle tai Suomi sivulle. Olisko uutinen käännetty linkkeineen jostain, sen enempää tutustumatta aiheeseen.

  Ne joilla on ollut esiversio, ilmeisesti asentaa (päivittää) voivat, jotain laite rajoituksia on.

  Eikä Androidversiokaan ole työpöytä version moottorilla, vaan on Blink/Chromium pohjainen, eikä siis toimi samoin. Suurin hyötyä on mobiili <-> työpöytä välinen synkki/jako.

  4.12.2017 18:57 #8

 • jartar

  Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:
  Mites uutisen linkki, se tosin ei vie yleiselle tai Suomi sivulle. Olisko uutinen käännetty linkkeineen jostain, sen enempää tutustumatta aiheeseen.

  Ne joilla on ollut esiversio, ilmeisesti asentaa (päivittää) voivat, jotain laite rajoituksia on.

  Eikä Androidversiokaan ole työpöytä version moottorilla, vaan on Blink/Chromium pohjainen, eikä siis toimi samoin. Suurin hyötyä on mobiili <-> työpöytä välinen synkki/jako.

  Testasin tuota uutisen linkkiäkin ja samaa valittaa kuin ennenkin. Kun en Edgeä käytä pöytäkoneella, niin taitaa hyödytkin tuosta olla pienet. No eipä tuolla testaamisella kiirettä ole kun vain mielenkiinnosta olisin testannut.

  4.12.2017 22:52 #9

© 2018 AfterDawn Oy