Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle

Google lisäsi käyttöjärjestelmäänsä tuen Applen ohjelmointikielelle
Google on päättänyt sisällyttää kehitteillä olevaan Fuschia OS -käyttöjärjestelmään tuen Swift-ohjelmointikielelle. Apple avasi Swiftin koodin vuonna 2015, minkä jälkeen kuka tahansa on voinut muokata ja kehittää kieltä eteenpäin.

Aluksi epäiltiin Googlen aikovan "forkata" Swiftin, jolloin ohjelmointikielen kehitys haarautuisi kahtia. Näin ei ole kuitenkaan käymässä, vaan Googlella työskentelevän Chris Lattnerin mukaan Google aikoo osallistua aktiivisesti Swiftin jatkokehitykseen. Lattner on aiemmin ollut Applen palkkalistoilla, missä hän oli luomassa Swiftiä.

Uutinen tarkoittaa käytännössä sitä, että ohjelmistokehittäjät voivat tulevaisuudessa kääntää Swiftillä kirjoitetun koodin Fuschia-pohjaisille laitteille. Suoraan iOS-sovelluksia ei voi kääntää Fuschialle, sillä sovellukset käyttävät paljon sellaisia elementtejä, joita Apple ei ole avannut. Esimerkiksi iOS-sovellusten käyttöliittymäelementtejä Apple ei ole avannut. Periaatteessa sovelluskehittäjät voivat kuitenkin käyttää yhteistä koodipohjaa eri alustojen sovelluksille ja luoda räätälöintiä vaativat osat erikseen.

Toistaiseksi ei ole selvää mitä Google aikoo tehdä Fuschia OS:llä. Onko siitä tarkoitus tehdä Chrome OS:n tai Androidin korvaaja? Vai tarvitseeko Google kolmannen käyttöjärjestelmän johonkin käyttötarkoitukseen?Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. marraskuuta, 2017 19:57
Tägit
Android Google Google Chrome OS iOS iOS 11 Fuschia OS
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy