Skype hävisi sovelluskaupoista Kiinassa

Skype hävisi sovelluskaupoista Kiinassa
Microsoftin suosittu Skype-viestipalvelu on poistettu Applen App Store -sovelluskaupan valikoimista. Applen mukaan poiston syynä on viranomaisten huomautus.

Googlen virallinen Play-sovelluskauppa ei edes toimi Kiinassa, joten viranomaisten poistopyyntö ei ole myöskään kohdistunut siihen. Skype meni kuitenkin poistoon lukuisissa kolmansien osapuolien Android-sovelluskaupoissa.

Kiinalaisen yleisen turvallisuuden ministeriön lähettämän myllykirjeen mukaan Skypen mobiilisovellus pitää poistaa sovelluskaupoista, koska se rikkoo VoIP-palveluita koskevaa lainsäädäntöä. Tämän tarkempaa selitystä Skypen poistolle ei ole annettu. Microsoftin mukaan kyseessä olisi vain väliaikainen poisto, joten Skype on tekemässä paluun Kiinan sovelluskauppoihin. Aikataulut ovat kuitenkin avoimina.

Kiinassa on tämän vuoden aikana tiukennettu otetta VPN-palveluita kohtaan. Lisäksi WhatsAppia vastaan on kampanjoitu aiempaa aggressiivisemmin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. marraskuuta, 2017 17:09
Tägit
Android Kiina App Store Skype mobiilisovellukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2018 AfterDawn Oy