Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa

Google narahti – Keräsi paikkatietoa Android-käyttäjistä ilman lupaa
Google on jäänyt kiinni paikkatietodatan keräämisestä Android-puhelimista, vaikka sillä ei olisi puhelimen käyttäjältä edes lupaa siihen. Google on myöntänyt kyseenalaisen toiminnan ja lupaa lopettaa sen marraskuun loppuun mennessä.

Asiasta kirjoittaneen Quartzin mukaan Google on kerännyt paikkatietodataa myös tilanteissa, joissa tiedon kerääminen on erikseen kielletty, SIM-korttia ei ole asennettu puhelimeen ja mitään sovelluksiakaan ei ole käytetty. Quartzin mukaan Android-puhelimet ovat vuoden 2017 alusta lähtien alkaneet kerätä puhelimen lähistöllä olevien matkapuhelinverkon tukiasemien osoitetietoja.

Quartzin mukaan tiedonkeruun myötä Googlelle on muodostunut suhteellisen tarkka käsitys yksittäisten ihmisten liikkeistä. Googlen mukaan osoitetietoja on käytetty hyväksi ilmoituksia ja viestejä hallinnoivan järjestelmän osana viimeisen 11 kuukauden aikana. Tietoja ei ole missään vaiheessa tallennettu. Asia muodostui ongelmaksi lähinnä siksi, että käyttäjällä ei ole mahdollisuutta kytkeä tiedonkeruuta pois päältä tämän ominaisuuden kohdalla.

Google on ilmoittanut lopettavansa tukiasematietojen keräämisen tätä ominaisuutta varten marraskuun loppuun mennessä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. marraskuuta, 2017 16:00
Tägit
Android Google Android Marshmallow Android Nougat
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • jepajuudas (vahvistamaton)

    Nämäkin asiat muuttuisivat jos edes EU-tasolla näistä "kömmähdyksistä" alettaisiin antaa tuntuvia sanktioita.

    21.11.2017 18:46 #1

© 2018 AfterDawn Oy